Kina - Grčka - brzom prugom kroz Srbiju u EU: Nova modernizacija pruge, prvi ugovor 1883.


Početak modernizacije pruge Budimpešta - Beograd kroz
mađarsku teritoriju će kasniti najmanje godinu dana - saznaje agencija MTI pozivajući se na izvore u vladi.

Trasa od Šorokšara, budimpeštanskog predgrađa, pa sve do graničnog prelaza kod Kelebije, duga 160 kilometara, trebalo je da, prema proceni stručnjaka iz maja ove godine, košta 578 milijardi forinti, ili oko 1,8 milijardi evra.

Najbolja ponuda na tenderu je, međutim, premašila taj iznos za 10 procenata, a vlada nije spremna da za izgradnju „brzih koloseka" plati 693 milijarde forinti, pa će biti raspisan novi konkurs. Zbog toga početak rekonstrukcije neće početi iduće godine, kako je prvobitno planirano, već verovatno tek 2020.

Mađarska vlada je i dalje veoma zainteresovana da se izgradi moderna pruga koja će spajati Pirej sa Budimpeštom, kako bi kineska roba iz najveće grčke luke lakše stizala do srednje Evrope. Ministar spoljne trgovine i diplomatije Peter Sijarto je u junu izjavio da je projekat veoma značajan i za Mađarsku i za Srbiju, jer će otvoriti veliki broj radnih mesta, stvoriti dve logističke baze i doneti bitne prihode.

Prvi ugovor Mađarske i Srbije o železničkom povezivanju potpisan je još daleke 1883. godine i označio je početak izgradnje pruge Budimpešta-Zemun. Trasa je kasnije dva puta kompletno renovirana, 1910. i 1950. godine, a nova bi omogućila kretanje vozova brzinom od 160 kilometara na sat.

Kina je, kao kreditor i izvođač radova, glavni partner u tom velikom poslu, a pre tačno četiri godine memorandum o namerama je u Beogradu potpisala i Makedonija.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija

POPULARNO