Građani se bune zbog naplate parkinga - niska temperatura otežava čišćenje snega


Pojedini Novosađani požalili su sе na to da se na pojedinim
lokacijama parking naplaćuje, iako sneg još uvek nije očišćenjen sа parking mesta.

Građani tvrde da radnici "Parking servisa" proveravaju da li su vozači platili parking, iako su obeležena mesta neočišćenja.

Takođe, ukazuju na to da posle prestanka padavina deo gradskih parkirališta skoro da nije ni očišćen poput parkinga u Ulici Branimira Ćosića, u blizini Betanije i vrtića.

U "Parking servisu" za 021.rs poručuju da svakodnevno rade na čišćenju snega sa parking mesta.

"Angažovan je maksimalan broj ljudi u Zimskoj službi uz svu mehanizaciju kojom raspolažemo. Čišćenje parking mesta je veoma težak i specifičan posao. Mehanizacija pomaže na većim i otvorenim prostorima, a sva druga parking mesta radnici čiste lopatom. Naravno da je taj proces mnogo sporiji od mašina. U zonama naplate nalazi se više od 10.000 parking mesta i to je, uz ovakav sneg nemoguće idealno očistiti za dva-tri dana", navode u ovom preduzeću, prenosi 021.rs.

Dodaju da se sneg čisti od prvog dana padavina, ali da problem pravi niska temperatura, jer se led uhvatio na asfaltu, pa so ne može da pomogne u topljenju, kako bi se lakše uklonio.

"Kontrola i naplata parkiranja se vrši redovno i to pre svega na parkinzima koji su u funkciji. Šta to znači? Ako ste mogli da uđete na to parking mesto, znači da je očišćeno i za očekivati je da parkiranje i plaćate", kažu u "Parking servisu".

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija

POPULARNO