Voša opet opet opet ostala bez trenera: Okuka podneo ostavku, na klupi 79 dana


Dragomir Okuka podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba

Igre koje nikako nisu u skladu sa zacrtanim ciljem ekipe, brojne povrede i generalno bledo lice Novosađana u ovom prvenstvu, tako su dobili nastavak nevesele priče. Pred rukovodstvom kluba je da u najkraćem vremenu donese odluku ko će na klupi zameniti iskusnog stručnjaka i pokušati da, zajedno s timom, u preostala četiri jesenja kola napravi rezultat dostojan imena i ugleda novosadske “Stare dame”.

Ekipa Dnevnika pozvala je Dragomira Okuku i zamolila ga da obrazloži odluku o povlačenju iz Vojvodine.

Nema tu puno šta da se kaže, staloženo je rekao sada već bivši trener Novosađana.

Verovao sam kada sam dolazio u Novi Sad, dodao je, da mogu da pomognem timu i da, zajedničkim snagama, krenemo ka vrhu tabele. Međutim, problemi s brojnim povredama igrača nisu nam to omogućili, kao i nedostatak kvaliteta unutar ekipe, pa sam zaključio da je vreme da se raziđemo.

Razlozi su, dakle, isključivo sportske prirode, odnosno rezultati se nisu poklopili s ambicijama koje sam imao kada sam preuzimao tim. Imao sam maksimalno korektnu saradnju sa svima u klubu i onom ko bude seo na klupu Vojvodine, želim puno sreće i da u preostala četiri jesenja kola osvoji što više bodova, poručio je Okuka.

Treba reći i to da je Dragomir Okuka preuzeo crveno-bele 6. septembra ove godine, nakon što su članovi Upravnog odbora doneli odluku o smeni dotadašeg šefa struke Aleksandra Veselinovića. U tom trenutku, Voša se nalazila na sedmom mestu na tabeli Superlige Srbije, pošto je u sedam utakmica ostvarila dve pobede, tri remija i dva poraza, uz negativnu gol-razliku 7:8.

Samo dva i po meseca (tačno 79 dana) trajao je Okukin mandat, tokom kojeg su Novosađani odigrali deset prvenstvenih susreta i zabeležili skor od četiri pobede, jednog remija i pet poraza, uz gol-razliku 7:6 i sada zauzimaju osmo mesto, pa su prilično udaljeni od mesta koje vodi u Evropu.

FK Vojvodina postala je poznata kao sredina u kojoj su smene na trenerskoj klupi postale (pre)česta pojava. Crveno-bele je u ovom veku, za nepunih 18 godina, vodilo čak 36 stručnjaka. Neki od njih, poput Zorana Milinkovića i Nenada Lalatovića, zadržali su se i malo duže od godinu dana, dok su svi ostali imali priliku da vode tim u periodu od 17 dana (Veselinović je u prvom mandatu radio od 4. do 21. aprila 2017. godine), do najviše nekoliko meseci. Posebno zanimljivo je to da je u toku nepune dve godine (tokom 2017. i 2018.) ulogu šefa stručnog štaba obavljalo neverovatnih devet (!?) trenera, pa će Okukin naslednik biti deseti stručnjak na klupi Novosađana. U 2018. godini na klupi Voše bili su Ilija Stolica, Zoran Vasiljević (jednu utakmicu), Aleksandar Veselinović i, na kraju - Okuka.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO