Voša ima novu maskotu kluba


Odbojkaški klub Vojvodina, na utakmici kvalifikacija za
Ligu šampiona, dobio je i zvanično novu maskotu.

Gotovo ubedljivo, na osnovu glasova žirija, na konkursu za maskotu, pobedio je golub odbojkaš, čiji je autor Mladen Oljača.

Drugo mesto pripalo je Kristini Radojičić, a treće Zoranu Miliću. Nagradu publike dobila je Ivana Dragin.

Takođe, u okviru konkursa organizovana je posebna kategorija za najmlađe umetnike, pa je u kategoriji školaraca pobedila Lola Popović sa njenim „Voškom“.

Druga je bila Nika Gaćeša, a treća Milica Naumov. Ostali finalisti kod odraslih bili su Milica Kaljević, Teona Čupić i Kristina Janka, a kod dece Srđan Jović, Tijana Ljubović, Teodor Balaž, Iskra Veselinović, Luka Krnetić, Nevena Galović, Jovana Đermanović. Finalisti u obe konkurencije bili su gosti na utakmici protiv Neftohimika, a svojih “pet minuta” imali su najmlađi autori radova, koji se prodefilovali odbojkaškim terenom, uz aplauze sa tribina, nakon čega su dobili diplome i poklone.

Zvanično proglašenje obavljeno je posle prvog seta.

Predsednik žirija bio je priznati akademski slikar Danilo Vuksanović, restaurator i konzervator u Galeriji Matice srpske. Žiri su još činili legendarni doktor Boriša Vuković veliki poznavalac duha i tradicije grada, odbojke i odbojkaša, te Ivana Mali Vukelić profesor likovne umetnosti, kao i članovi menadžmenta, dizajneri, marketing tim, odbojkaški radnici, bivši i aktuelni odbojkaši, a po jedan glas na kraju je stigao od publike i prvog tima kluba.

Pri izboru je pažnja posvećena svakako umetnosti, kreativnosti, ali i tome koliko su ispunjeni uslovi konkursa, da li je maskota pomirila simbole grada, odbojke, boju i duh našeg kluba, koliko ide u korak sa vremenom, da li će jednako privući mlađe i starije generacije i koliko se može primenjivati u svim aspektima (izrada lutke, aplikacije na vizualima za sajt, plakati, promotivni materijal, animacije), navodi se na sajtu Kluba.

Sledeći korak je izrada lutke maskote, kao i odabir imena, pa je i ovo prilika za sve maštovite da daju predloge, nadenu ime i budu kumovi našem golubu odbojkašu. Takođe, ovo je šansa i za lutkare da se jave, da vidimo koliko i šta mogu, te da odaberemo nekoga ko će izraditi lutku.

I napomena da se pobednički rad može isključivo koristiti kao maskota OK Vojvodina, da se ne sme aplicirati u druge svrhe, ne mogu ga koristiti drugi subjekti i kompanije, niti kopirati, navodi se na sajtu Kluba.

izvor, foto: okvojvodina.org

POPULARNO