Vojvodina neslavan rekorder po smenama trenera: Za 18 godina - 36


Na "Karađorđu", promene trenera su jedina konstanta, gotovo
kao i "večito" treće mesto na tabeli, s kojeg je, pored nekoliko retkih pređašnjih pomaka, ove sezone zabeležen drastičan pad u sredinu tabele, pišu Novosti.

U prethodne dve godine čak desetorica stručnjaka na klupi.

Jesenje izdanje ekipe sa "Karađorđa" nije ni blizu zacrtanog cilja, koji je, generalno, za klub sa tradicijom 105 godina, gornji deo tabele i izlazak na evropsku scenu. Bledi nastupi, mršav učinak kao i česte povrede igrača tek se za trenutak "gurnu pod tepih" posle neke od retkih pobeda, pošto je u dosadašnjem delu prvenstva bilo svega šest slavlja, uz četiri remija i sedam poraza koje navijači Vojvodine ne pamte u skorije vreme.

Dušan Vlaović, predsednik Upravnog odbora, ne krije složenost situacije u klubu i naglašava da sve instance Novosađana pokušavaju da nađu rešenje, najpre "dijagnozom", a zatim i novim receptom.

- Skupila su se sva nasleđa prošlosti, pa i objektivni problemi u sadašnjosti. Sve to će biti na tapetu veoma brzo, na sastancima najvišeg klupskog tela, jer se po tom pitanju uveliko radi. Suština je da moramo napraviti ozbiljan dogovor i usaglasiti pravac kojim će Vojvodina ići, pa će u skladu sa tim biti povučeni i određeni rezovi - kaže Vlaović.

Model smene trenera, u nas česta praksa, zasnovana na tome da je strateg za sve odgovoran, posebno je izražena u Vojvodini u kojoj je na klupi za 18 godina, sedelo čak 36 stručnjaka, dakle, dvojica po sezoni, ili, jedan trener za polusezonu. Ove godine je još izraženije jer su ekipu vodili Ilija Stolica, od januara do 4. aprila, zatim, privremeno Zoran Vasiljević, koji je sedeo na klupi samo jednu utakmicu, pa Aleksandar Veselinović, od 10. aprila do 6. septembra, kada je "štafetu" preuzeo Dragomir Okuka, koga je na mestu šefa struke 26. novembra zamenio Radovan Krivokapić.

Koliko će mladi stručnjak Krivokapić ostati na čelu profesionalnog pogona, ostaje da se vidi s obzirom na to da je dogovoreno da vodi ekipu do zimske pauze, posle čega će uslediti analize sa mogućnošću, da se, što je i želja Krivokapića, saradnja nastavi i na proleće.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: NSinfo