Uređenje novog parka između Novog naselja i Detelinare u dve faze - fontana, teretana, igrališta...


Osim novih bulevara u Novom Sadu planirano je i da se između
Novog naselja i Detelinare uredi park, severno od Ranžirne stanice i Ulice Radomira Raše Radujkova. U toku je stručna kontrola projekta za građevinsku dozvolu, a kako su nam objasnili u Gradskog upravi za Dnevnik nakon toga i dobijanja građevinske dozvole, steći će se uslovi za završetak poslednjeg dela tehničke dokumentacije. Planirano je da se do kraja godine sprovede javna nabavka za izbor izvođača radova, a Programom uređivanja građevinskog zemljišta predviđeno je finansiranje uređenja parka u dve faze, odnosno godine, i to 20 miliona dinara u ovoj i 238.306.177,34 u narednoj, 2019.

U sklopu uređenja planirana je izgradnja pešačkih staza ukupne dužine 1.123 metra, kao i platoa. U parku kod Ranžirne stanice predviđeni su tereni za boćanje, dva dečja igrališta, teretana na otvorenom, fontana, poslastičarnica, odgovarajući urbani mobilijar, kao i toalet, ali i prostor za mehanizaciju.

Osim projekta uređenja samog parka, u toku je i izrada tehničke dokumentacije obodnih saobraćajnih površina, odnosno saobraćajnica, parkinga i pešačkih staza, vodovoda i kanalizacije i javnog osvetljenja oko budućeg parka. Projektant je završio idejno rešenje i geomehanički elaborat, a za kompletnu tehničku dokumentaciju ima rok od 120 kalendarskih dana.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija