Sremski Karlovci: Za najbolje srednjoškolce 6.000 dinara mesečno


Sa 6.000 dinara mesečno lokalna samouprava u Sremskim
Karlovcima stipendiraće 10 najboljih srednjoškolaca tokom ove školske godine. Za njih i roditelje 30. oktobra je u Magistratu priređen prijem tokom kojeg su i potpisali ugovore o dodeli stipendija.

Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković čestitao im je na posvećenosti učenju i radu i istakao da je za pohvalu činjenica da iz godine u godinu postižu uspeh 5,00.

- Čestitke pripadaju i vašim roditeljima jer imaju decu za primer - rekao je Milenković obraćajući se stipendistima. - Imati ovakve vredne đake predstavlja bogatstvo i za Karlovce. Obaveza lokalne samouprave jeste da to bogatstvo prepozna i vrednuje i nastaviće to da čini i ubuduće.

Milenković je napomenuo da je lane opština stipendirala sa 10.000 dinara 14 studenata, a za ovogodišnje studentske stipendije na konkurs se prijavilo njih 24 koji imaju prosek iznad devet.

- Stipendije nisu velike, ali kad se uzme u obzir visina karlovačkog budžeta, onda to i nije zanemarljivo zahvatanje u opštinsku kasu – kazao je on poručujući mladima da nastave da uče kao do sada.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: novisad.rs