Sremska Kamenica dobija kružni tok - počeli radovi


U cilјu unapređenja putne infrastrukture na teritoriji Grada
Novog Sada, Gradska uprava za građevinsko zemlјište i investicije pristupila je realizaciji još jednog značajnog i krupnog investicionog poduhvata, predviđenog Programom uređivanja građevinskog zemlјišta za 2018. godinu.

U ponedelјak, 19. novembra, počeli su radovi na izgradnji kružne raskrsnice ulica Put doktora Goldmana, Moše Pijade i Branislava Bukurova u Sremskoj Kamenici (kod Instituta). U postojećem stanju ovo je neuređena četvorokraka raskrsnica na kojoj nije omogućen zadovolјavajući protok vozila, kao ni bezbedno kretanje pešaka i biciklista. Pešački saobraćaj u zoni raskrsnice je dosta frekventan jer se u blizini nalazi autobusko stajalište, dok se biciklistički saobraćaj odvija po kolovozu.

Formiranjem kružne raskrsnice doprineće se efikasnijem i racionalnijem odvijanju kolskog saobraćaja na pravcu prema Institutu. Takođe, izgradnjom planiranih pešačkih i biciklističkih staza biće povećana bezbednost svih učesnika u saobraćaju, tako što će pešački saobraćaj biti olakšan, a biciklistički izmešten sa kolovoza. Radovi na izgradnji kružne raskrsnice obuhvataju i postavlјanje novog javnog osvetlјenja, kao i izmeštanje vodovodne i kanalizacione mreže iz zone buduće kružne raskrsnice. Trenutno su u toku radovi na podzemnoj infrastrukturi, pri čemu je bitno napomenuti da Institut nijednog momenta neće ostati bez dovoda vode. Takođe, za sve vreme izvođenja radova, vozilima će biti  omogućen odgovarajući prilaz Institutu.

Završetak svih predviđenih radova može se očekivati početkom leta iduće godine, u skladu sa ugovorenim rokom od 210 kalendarskih dana.

Ova investicija vredna je preko 90 miliona dinara, a zajedničkim ulaganjem finansiraju je Grad Novi Sad (Gradska uprava za građevinsko zemlјište i investicije) i APV Vojvodina  (Uprava za kapitalna ulaganja).

POPULARNO