Radovi u Dunasvskom parku - izgradnja Ledene šume, i ove godine doček Dečje nove godine


U Dunavskom parku počeli su radovi na izgradnji Ledene šume

Treća po redu zimska bajka u ovom parku počeće 7. decembra, a i ove godine osmišljen je bogat program za sve generacije.

Niska novembarska temperatura ne sprečava radnike da užurbano rade na transformaciji Dunavskog parka u Ledenu šumu, koja će treću godinu zaredom biti zimska atrakcija Novog Sada.

"Ovi radovi u svojoj prvoj fazi podrazumevaju izgradnju izolacione platforme na kojoj će biti postavljeno sada već svima dobro poznato klizalište koje se prostire na površini od 1300m2 i koje se sastoji iz dva dela: centralnog natkrivenog klizališta i njegove prateće staze koja je kružno postavljena oko jezera”, rekla je Jelena Viktorova, portparolka manifestacije “Ledena šuma”, prenosi RTV.

I ove godine uz klizalište biće smešten i kafe-restoran, kao i snežni grad, tj zimski bazar, a kako je najavljeno, biće i bogatog kulturno-umetničkog programa.

"Trudili smo se da nekako zastupimo sve - od koncerata klasične muzike do nastupa savremenih bendova, imaćemo dj nastupe, bićemo uključeni u nekoliko humanitarnih akcija a poseban program smo pripremili za najmlađe posetioce".

Za najmlađe će i ove godine biti doček Dečje nove godine, a u saradnji sa školama i predškolskim ustanovama, i besplatne posete, kao i klizanje po pristupačnim cenama. Kako je planirano, treća po redu manifestacija Ledena šuma trajaće od 7. decembra do 20. januara.

izvor: rtv.rs, foto: print sreen