Povećanje cene putarina nije u planu


Povećanje cene putarine nije u planu i o toj temi nije bilo reči
izjavila je ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Odluku o putarini donosi Vlada Republike Srbije, ministarstvo finansija, resorno ministarstvo.

Nismo još dobili čak ni zvaničan predlog. Postoje različite želje 'Puteva Srbije' u tom smislu. Videćemo. Apsolutno nije bila tema da do kraja ove godine pričamo o visini putarine ili da je povećavamo", naglasila je Mihajlovićeva za RTS.

Kada je reč o plaćanju putarina na magistralnim putevima, bilo je, kako je kazala, dosta pritužbi samih građana koji koriste regionalne puteve.

"Nije Srbija samo autoput već i regionalni putevi. Ti teški kamioni koji izbegavaju autoput i neće da plaćaju putarinu na autoputu već idu na regionalne i oštećuju te puteve. Bilo je dosta govora o tome, ali odluku još nismo doneli. Mi pre svega hoćemo da vidimo analizu", rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da najveći broj kamiona koji koriste regionalne puteve predstavlja domaće prevoznike, ali je istakla da će bilo kakvu odluku u vezi sa tim doneti vlada.

Podsetimo, pre nekoliko dana vršilac dužnosti direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da će od Vlade Srbije ponovo tražiti povećanje putarina na autoputevima za 10 odsto, ali i uvođenje naplate putarina na magistralnim putevima za vozila teža od 7,5 tona. Slična situacija, u kojoj je v.d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak najavio da će tražiti povećanje putaria, pa ga je ministarka Zorana Mihajlović demantovala dogodila se u avgustu ove godine.

izvor: Tanjug, agencije, foto: Putevi Srbije

POPULARNO