Počinje projektovanje biciklističkih staza u centru NS - tuneli za bicikliste


Uprava za građevinsko zemljište i investicije je posle više od
godinu dana na trećem javnom tenderu uspela da pronađe firmu koja će izraditi tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju i gradnju pešačkih i biciklističkih staza na delu Bulevaru Mihajla Pupina.

Posao je pripao firmi "Grad put" iz Loznice koja je bila ponuđač na prethodnoj javnoj nabavci, ali tada nije imala ispravnu dokumentaciju. U ponovljenom postupku su imali sve potrebne papire, tako da je prihvaćena njihova zajednička ponuda sa firmom Projektni biro "Terraprojekt" iz Šapca, pa će oni za 692.400 dinara sa PDV-om u narednih 119 dana projektovati kako će izgledati buduće pešačke i biciklističke staze na Bulevaru Mihajla Pupina, u delu od Jevrejske do Ulice Žarka Zrenjanina i na Trgu Neznanog junaka (Varadinski most), prenosi 021.rs.

Ideja gradskih urbanista je da se na delu Bulevara kod Norka i Glavne pošte sagrade posebne biciklističke staze koje će se protezati iza podzemnih prolaza i imaće, ako je to moguće, takozvane "tunele za bicikliste" u vidu nadstrešnica.

U delu Bulevara, od nekadašnje "Komunalne banke", do Banovine biće izgrađena posebna biciklistička staza odvojena od pešačke staze uz posebna parking mesta za bicikle. U preostalom delu Bulavara Mihajla Pupina, od Banovine do Varadinskog mosta, postojeće staze će se urediti i po potrebi proširiti.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija