Počeo treći Winter fest - na Trgu slobode kuvano vino, ukrasi, hrana, fijaker...


Uz nastup dečijeg hora "Čuperak" iz Kikinde, ženskog
tamburaškog sastava ,"La Banda" i svečani vatromet, u Novom Sadu na Trgu slobode je počeo ,"Winter fest", najveći ,"Christmas market" u Srbiji.

"Očekuje nas 31 dan svakodnevnog programa na raspevanoj jelki, horova dečijih i odraslih iz cele Vojvodine. Na glavnoj bini biće nastupi novosadskih bendova i didžejeva", rekao je Robert Čoban, predsednik Kolor pres grupe i organizator "Winter festa".

On je istakao da su protekle tri godine, horovi pevali na 12 jezika i da program ovog festivala prikazuje multikulturalnost Vojvodine i kosmopolitski duh Novog Sada.

U "Muzeju savremene umetnosti Vojvodine" 23. decembra će se prikazivati crno beli filmovi božićne tematike.

Ovogodišnji ,"Novosadski Winter fest" će trajati do 29. decembra.

Posetioci će imati prilike da uživaju u kuvanom vinu, poslasticama poput vojvođanske gibanice, mađarskog kolača i američkih krofnica kao i da kupe suvenire, novogodišnje ukrase i prirodne jelke sa busenom.

Biće tu i ,"Novogodišnji fijaker" u kojem će posetioci moći da se provozaju po centru grada, "Old Timer Photo-Boot", "Winterfest kapija", "Licidersko srce" i "Krila Anđela" za fotografisanje, kao i tematska izložba novosadskih fotografa.

izvor: Tanjug, agencije, foto: facebook.com/nswinterfest

POPULARNO