Novi NS - Pripreme za rekonstrukciju najužeg centra Novog Sada


Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) raspisala
je tender kojim traži firmu koja će napraviti tehničku dokumentaciju za parterno uređenje najužeg centra Novog Sada, saznaje 021.rs.

Ovaj tender je usledio nekoliko meseci nakon arhitektonskog konkursa koji se bavio istom temom. U konkursu se navodi da projektant treba da isplanira popločavanje, ozelenjavanje i uređenje javne rasvete i elemanata urbanog mobilijara kao što su klupe, kante i slično, kao i da isprojektuje uređenje sabraćajnih tokova za prolazak kola, biciklista i pešaka, uz koridore za službe snabdevanja, vozila komunalnih i hitnih službi.

Tenderom je obuhvaćen prostor od 6,82 hektara u koji spadaju Pozorišni trg, Uspenska ulica, prolaz do planiranog polukružnog trga na mestu sadašnje montažne garaže iza SNP-a, planirani polukružni trg i Prolaz Miloša Hadžića, plato ispred starog bioskopa JNA (sada dvorište banke), deo Njegoševe ulice, Trg slobode, Ulica Modene, deo Ulice Ilije Ognjanovića, Ulica Kralja Aleksandra i prolaz uz Menratovu palatu. U pitanju su površine u pešačkoj zoni koje nisu behatonirane kada je pre više od deset godina rekonstruisan deo centra, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: UGZI

POPULARNO