Novi nacionalni stadion biće izgrađen u Surčinu - stadion Voše će biti spreman za Svetsko prvenstvo


Ovu odluku donela je Vlada Republike Srbije pošto je usvojen
plan izrade Prostornog plana posebne namene po kojem će se novo, moderno fudbalsko zdanje graditi u ovoj prigradskoj opštini.

- Vizija i dugoročni cilj razvoja i donošenja Prostornog plana jeste realizacija nacionalnog fudbalskog stadiona koji bi bio multifunkcionalnog karaktera i omogućavao organizovanje međunarodnih utakmica najvišeg značaja - kaže se u odluci.

Ono što sada predstoji, posle prvog, svakako i najvažnijeg koraka, jeste izrada nacrta Prostornog plana, a rok za završetak je devet meseci. Plan će se zasnivati na planskoj, studijskoj, tehničkoj i drugoj dokumentaciji, rezultatima dosadašnjih istraživanja i važećim dokumentima.

Za izradu plana, koji će sadržati detaljnu razradu, kao i pravila uređenja, građenja i korišćenja ovog područja, biće izdvojeno 23.600.000 dinara. Kada bude završen Prostorni plan on će biti izložen na javni uvid u trajanju od 30 dana u sedištu jedinice lokalne samouprave koja obuhvata Prostorni plan, prenose Novosti.

"Novi Sad će biti spreman za Svetsko prvenstvo u fudbalu - stadion Voše ostaje na istom mestu"


Euforija u Srbiji nakon izjave predsednika Vučića da će se naša zemlja, sa Rumunijom, Bugarskom i Grčkom kandidovati za Mundijal 2030. godine, ne prestaje, prenosi Alo.

Put do realizacije je dug, ali mnogi su uvereni, da FIFA ne bi pogrešila kada bi se Mundijal, na kom bi se ujedno obeležila i stogodišnjica prvog prvenstva u Urugvaju, održao baš ovde.

“Posle prespavane noći, ideja koju je izneo predsednik Vučić izgleda realna”, kaže Miloš Vučević gradonačelnik Novog Sada

Ukoliko se pojavi i milimetar prostora da Novi Sad bude jedan od gradova domaćina, mi ćemo tu priliku iskoristiti i uveren sam, biti dobri organizatori – kaže Vučević.

Kako kaže prvi čovek Novog Sada, što više razmišlja o toj ideji, sve mu manje deluje utopistički.

izvor: novosti.rs, alo.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO