Novi bulevari na Novom naselju, spajanje sa Veternikom, uređivanje Satelitske pijace...


Produžetak Ulice Bate Brkića, od Bulevara Jovana Dučića do
Futoškog puta, trebalo bi da gradi „Put invest” iz Sremske Kamenice, budući da je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije donela odluku da tom preduzeću dodeli ugovor vredan oko 310 miliona dinara.

Na deonici dugoj 550 metara predviđeno je rušenje objekata, a nakon toga sledi komunalno opremanje. Za taj posao će „Put invest”, zajedno s firmama „Invest inženjering”, „Energotehnika – Južna Bačka”, i podizvođačima „Struja” (javno osvetljenje), „Eneryi-pro” (izgradnja vodovoda) i „AB & CO Geosystems” (geodetski radovi), imati 240 kalendarskih dana.

Izgradnjom nove saobraćajnice, koja će presecati ulice Miloja Čiplića, Đorđa Krstića, Isidore Sekulić, Stevana Petrovića Brila, Živka Radovanovića i Stevana Hladnog, Novo naselje će se na još jednom mestu povezati s Futoškim putem. Osim vodovodne i kanalizacione mreže, na tom mestu planirana je i izgradnja pristupnih saobraćajnica, ali i nova javna rasveta, kao i pejzažno uređivanje pomenutog kvarta.

Projektom je predviđeno da nov bulevar ima po dve saobraćajne trake u svakom smeru, širine tri metra, i razdelno ostrvo između, koje će biti široko dva metra. Osim toga, u oba smera su planirane biciklističke staze širine dva metra, pešačke širine tri metra, kao i kosi parkinzi i autobuska stajališta, a raskrsnice Futoškog puta i Ulice Bate Brkića i Futoškog puta i Anđe Ranković će biti četvorokrake, prenosi Dnevnik.

Produžetak Bate Brkića, odnosno izgradnja novog bulevara kroz najstariji deo Satelita, Tozinovac, rasteretiće glavne saobraćajnice ne samo na Novom naselju, što će znatno olakšati svakodnevni život stanovnicima tog dela grada, a i šire. Ne treba zaboraviti ni da će prilično neugledan i zapušten prostor konačno biti sređen, pošto je planirano i uređivanje Satelitske pijace i područja oko nje.

Još jedan veoma važan infrastrukturni projekat na Novom naselju je i povezivanje tog dela grada s Veternikom. Trenutno se radi tehnička dokumentacija produžetka Bulevara Jovana Dučića, a kako u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije za Dnevnik navode, projektant je isporučio idejno rešenje i u toku je ishodovanje lokacijskih uslova, da bi se radio projekat za građevinsku dozvolu. Ugovor, vredan 850.000 dinara je potpisan 18. maja, a projektant, koji će imati 120 kalendarskih dana da završi tehničku dokumentaciju, uveden je u posao 10. jula.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO