Nova ekološka vozila na ulicama Novog Sada


Tri nova ekološka vozila od danas su na ulicama grada i koristiće
se za pražnjenje prepunih korpi za smeće.

Kako je rekla potparolka JKP „Čistoća” Danijela Jankov, to preduzeće nabavilo je nova električna vozila koja su bešumna i u potpunosti u skladu s normama očuvanja životne sredine.

– Nabavili smo ih jer postoji potreba da se na neke urgentne situacije reaguje pre nego što radnik može doći do njih, a u pitanju je rasut komunalni otpad ili prepuna korpa za odlaganje otpada – kazala je Danijela Jankov.

– Namena vozila biće kretanje po pešačkim zonama, uklanjanje otpada koji se pojavi oko klupa, negde na javnoj površini ili pražnjenje prepune korpe, a pre nego što dođe vozilo koje je na toj maršruti. Radimo u svrhu zaštite životne sredine i težnja nam je da što više vozila bude na električni pogon. Osim punionice koja postoji u prostoru „Čistoće”, napravićemo i jednu koja će biti negde na teritoriji grada, a koja će se koristiti za punjenje električnih vozila.

Po njenim rečima, ta laka ekološka električna vozila namenjena su pre svega za rad u centru grada, zatim pešačkoj zoni i teže pristupačnim ulicama.

Maršruta će im biti i po bulevarima i Keju.

Teretni prostor omogućava da se na njih montiraju standardne velike kante za smeće, zapremine 120 litara. S jednim punjenjem vozila prelaze od 60 do 70 kilometara.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/JkpCistocaNoviSad

Na ulicama Novog Sada električni vakuum usisivači

POPULARNO