"Nije lako dobiti organizaciju Mundijala, izgradićemo 7-8 novih stadiona u NS, KG, Nišu..."


Gostujući na RTS-u predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio
je o fudbalskim temama i tom prilikom rekao da će nacionalni stadion biti prelep, da će moći da primi 63-64.000 ljudi i da će na njemu moći da se igra finale Lige šampiona. On je dodao da će se Srbija zajedno sa Bugarskom, Rumunijom i Grčkom boriti za dobijanje organizacije Svetskog prvenstva 2030.

"Stadion će biti izgrađen za nekoliko godina, biće prelep. Imaće kapacitet od 63.000 ili 64.000 mesta i na njemu će moći da se igra finale Lige šampiona. To želim ljudima odmah da omogućim", rekao je Vučić u emisiji "Oko" na RTS-u.

Osvrćući se i na priču o zajedničkoj kandidaturi za Mundijal Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije, predsednik je rekao da to nije lako, ali da će se boriti.

"Nije lako dobiti organizaciju Mundijala, ne znam koliko je realno, ali morate da se borite. Moraćemo da učestvujemo u utakmici. Igramo zanimljivu utakmicu sa Argentinom, Urugvajem i Paragvajem. Posebno sam sada motivisan da ih pobedimo jer je Paragvaj glasao za Kosovo u Interpolu. Želim da ih pobedim još jednom". 

Dodaje da je potrebno da se izgrade stadioni u još nekoliko gradova u Srbiji i da je pravi cilj da bude više timova u Evropi i da Srbija bude što uspešnija.

Izgradićemo još 7-8 stadiona. Biće fantastični stadionu u Vranju, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu... Cilj je da imamo što bolju infrastrukturu i da omogućimo ljudima da igraju lopte. Želimo da Srbija ima što kvalitetnije stadione", zaključio je.

izvor: rts.rs, agencije, foto: FK Vojvodina

Rekonstrukcija stadiona Voše - 27 miliona evra: 17.000 mesta, bez atletske staze, natkrivanje svih tribina...

POPULARNO