Naknada za troje i više dece nije ukinuta već je isplatu naknade preuzela Republika Srbija


Povodom protesta Inicijative "Mame su zakon" na kojem je
predstavnica inicijative izjavila da nije bilo potrebe za ukidanjem pomoći trećem detetu, Pokrajinska vlada obaveštava da naknada toj kategoriji nije ukinuta već je isplatu naknade, u skladu sa Zakonom, preuzela Republika Srbija i ona se uredno isplaćuje, navodi se u saopštenju.

Pokrajinska vlada će od 1. januara 2019. godine početi sa isplatom naknade od 15.000,00 dinara za nezaposlene majke sa troje i više dece na teritoriji Vojvodine i time obezbediti dodatna prava u odnosu na Zakon. Istovremeno, Pokrajinska vlada je obezbedila finansijska sredstva za stambena proširenja porodica sa troje i više dece, na osnovu konkursa, što je pravo koje će porodilje imati samo na teritoriji Vojvodine.

Kroz ova dva nova programa u potpunosti će biti očuvan nivo finansijskih sredstava u skladu sa merama populacione politike, koje se sprovode na teritoriji Vojvodine, a uz to ovim novim programom biće ustanovljena dodatna prava za majke na teritoriji Vojvodine.

Pokrajinska vlada moli sve poslanike i predstavnike javnog života da se prvo informišu pre nego što javno iznesu svoje stavove, jer majke i deca nisu zaslužili da ih neko obmanjuje, navodi se u saopštenju.

foto: nenetus/freedigitalphotos.net