Limanci "okupirali" salu Skupštine - Burna rasprava zbog garaža, prigovori i na plan za Limanski park


Hiljade potpisa i prigovora građana nije uspelo da spreči nameru
gradskih urbanista da u novi regulacioni plan dela Limana ucrtaju gradnju višespratnih garaža i druge izmene.

Na današnjoj sednici Komisije za planove građani su uspeli da smanje broj garaža sa osam na šest, ali je i to upitno. Naime, iako su urbanisti ovo prihvatili, Komisija za planove će na tajnoj, zatvorenoj sednici tek odlučiti o svim prigovorima i potom te odluke poslati Skupštini grada na usvajanje. Tako će tek za nekoliko nedelja ili meseci, kada ova tačka dođe pred novosadske odbornike, građani zapravo znati šta će biti sa Limanima, prenosi 021.rs.

Podsetimo da su se stanovnici Limana najviše pobunili zbog plana da se izgradi mreža garaža u delu Limana, jer smatraju da za njima nema potrebe i da će se na tajh način uništiti zelene površine.

Predlog urbanista je da se ovi objekti grade na uglu Narodnog fronta i Balzakove, na uglu Bulevara despota Stefana i Šekspirove, na uglu Narodnog fronta i Šekspirove, između ulica Ive Andrića i Heroja Pinkija, u Ulici Milice Stojadinović Srpkinje i Veljka Petrovića, ispod planiranih objekata Univerziteta u Novom Sadu, te u okviru univerzitetskog Kampusa.

Građani su imali i druge prigovore na plan, ali su ih urbanisti odbili, tako da će u Limanskom parku biti izgrađen ugostiteljski objekat od 300 kvadrata, dok će privremene barake Gradskog zelenila u tom parku biti srušene i na njihovom mestu izgrađen objekat od 300 kvadrata za isto preduzeće.

Odbijen je i prigovor građana da se odustane od gradnje saobraćajnice u Limanskom parku, koja bi se pružala duž Mosta slobode, od Bulevara oslobođenja do parkinga ispod mosta, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija