Grad nije najzadovoljniji kako Mostogradnja izvodi radove na Sentandrejskom mostu


Da će Tržni centar "Promenada" narednu godinu raditi u probnom režimu
te da je nađeno rešenje za podzemne vode, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević pred jučerašnje zasedanje gradske skupštine.

„Oni imaju tehnički prijem sa zahtevom da se omogući probni rad u narednih godinu dana, što nije ništa neuobičajeno i u skladu je sa Zakonom o planiranju i izgradnji. Nažalost, mi u gradu imamo puno objekata koji nisu nikada dobili upotrebnu dozvolu. Na primer, Varadinska duga i uglavnom sve policijske stanice nemaju upotrebnu dozvolu i u postupku su ozakonjenja. Da ne bude samo da je TC Promenada neki presedan, ali to apsolutno ne znači da ne moraju da pribave upotrebnu dozvolu“, rekao je Vučević, dodavši:

„Imaju godinu dana da urade dodatne radove. Trenutno je rešeno odvođenje podzemnih voda, ali će grad zahtevati da finansiraju dodatne radove kako bi to tehničko rešenje podiglo na prihvatljiviji nivo za "Vodovod i kanalizaciju". Finansiraće separatni prečistač i moraju da ispuštaju tehnički ispravnu vodu, čistu vodu. Moraće da finansiraju gradu povećane kapacitete za odvođenje podzemnih voda. Voda neće ići direktno u Dunav, a ni u kanalizaciju.“

Vučević je naveo i da u gradu nisu "najzadovoljniji" brzinom rekonstrukcije Sentandrejskog mosta, i najavio za narednu godinu veća izdvajanja za putnu infrastrukturu u gradu.

„Činjenica je da nismo najzadovoljniji kako "Mostogradnja" izvodi radove na Sentandrejskom mostu i primedbe smo izneli ministarstvu građevine. Taj projekat finansiraju zajednički Grad i Republika, a oni tvrde da će završiti u najkraćem mogućem roku. Nakon naših primedbi pojačali su intezitet radova. Nama sledi rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i priprema projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju mosta pored njega“, napomenuo je gradonačelnik Miloš Vučević.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO