Dogovor Telekoma sa sindikatima, otpremnina 900 EUR po godini


Rukovodstvo i reprezentativni sindikati Telekoma Srbija
potpisali su Sporazum o uslovima za dobrovoljni odlazak zaposlenih, uz otpremnine od 900 evra po godini.

Sporazum su potpisali generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk, izvršni direktor za ljudske resurse Draško Marković, predsednik Jedinstvenog sindikata Telekoma Srbije Slavoljub Kandić i predsednik Sindikata Telekoma Srbija Miroslav Joksimović.

Ćulibrk je nakon potpisivanja sporazuma izjavio da se proteklih godina dešavaju brze tehnološke promene, da se tehnološki ciklus u telekomunikacijama skratio na tri do pet godina, da se menjaju poslovni modeli i da zato u "Telekomu" postoje potrebe za novim kadrovima jer tržište postaje sve zahtevnije.

"Telekom Srbija je danas kompanija gde je manje od jedan odsto zaposlenih mlađe od 30 godina.

Skoro 50 procenata zaposlenih su ljudi stariji od 50 godina. Ako govorimo o tehnološkim promenama i svemu onome što su izazovi današnjeg tržišta, potpuno je jasno da i Telekom Srbija mora da zanavlja svoje kadrove, da zapošljava kadrove novih profila i da podmladi kompaniju", kaže Ćulibrk.

Zato, objašnjava, sa sindikatima je definisan okvir koji omogućava ljudima da pod dobrovoljnim i, kako ističe, "zaista i finansijski odličnim uslovima odu iz kompanije".

"Nama nije cilj da otpuštamo i teramo ljude iz Telekoma Srbija jer pričamo o ljudima koji su ceo svoj radni vek proveli ovde, nego da odu pod dobrovoljnim uslovima jer svakako interesovanje u kompaniji postoji", kaže Ćulibrk za Tanjug.

izvor: Tanjug, agencije, foto: ilustracija, nenetus/freedigitalphotos.net

POPULARNO