Vaterpolisti Voše u štrajku - traže smenu uprave kluba, ako bude potrebno neće igrati utakmice


Vaterpolisti Vojvodine pred sam start sezone, umesto u bazen
odlučili su da "uskoče" u štrajk.

Nezadovoljni odnosom uprave, celokupnom situacijom u klubu, ali i velikim brojem neisplaćenih zarada, vaterpolisti Voše stupili su u štrajk. Kako su rekli za 021.rs, to znači da neće trenirati do daljeg a, ukoliko bude bilo potrebno, neće ni igrati utakmice u novoj sezoni, koja počinje 13. oktobra gostovanjem Galeba iz Makarske u Novom Sadu.

Štrajk igrača dolazi posle štrajka trenera u klubu koji se takmiči u regionalnoj A2 ligi.

Igrači su obavestili stručni štab da obustavljaju treninge, a o celokupnoj situaciji obaveštena je i uprava kluba. Zahtevi prvotimaca Vojvodine su jasni - isplaćivanje nagomilanih dugovanja i kompletna smena uprave i direktora kluba.

"Dok iz kluba neko ne odgovori, dok se nešto ne uradi, mi smo u štrajku i nećemo trenirati. Ukoliko ne bude nikakvog odgovora, onda verovatno nećemo igrati ni utakmice. Nema smisla ni počinjati novu sezonu, na ovo se ukazuje duže vreme, ali nisu želeli da nas slušaju. Pokušavali smo i ranije da se reši problem, pozivali upravu na sastanke, da pronađemo neko rešenje, ali svaki put smo slušali iste priče, kako je situacija u državi loša, kako je teško, da će se truditi da reše probleme, ali nikad ništa nije urađeno", poručuju iz prvog tima Vojvodine za 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: vkvojvodina.org.rs

POPULARNO