Sređuje se 20 ulica na Podbari


Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) planira
da sredi veći broj ulica na Podbari, što govori i nekoliko tendera za izradu tehničke dokumentacije za ove radove.

Sada je raspisana nabavka za projektovanje saobraćajnica u Hadži Svetićevoj, Petra Kočića, Miloša Obilića, Pećkoj, Pavla Stamatovića i Koče Kolarova, prenosi 021.rs.

U Hadži Svetićevoj i Miloša Obilića planira se kolovoz širok tri metra sa obostranim pešačkim stazama, kao i u Pećkoj ulici. U Petra Kočića i Koče Kolarova se zadržava postojeća širina kolovoza i pešačke staze sa obe strane i dodaju parkinzi gde je to moguće, dok u Pavla Stamatovića kolovoz ostaje širok šest metara sa obostarnim pešačkim stazama, a parkinzi se planiraju gde to dozvoljava širina ulice.

UGZI je tekođe raspisao i tender za projektovanje saobraćajnica u ulicama Tekelijina, Jug Bogdana i Đorđa Rajkovića. Predviđeno je da se prilikom projektovanja Tekelijina u dužini od oko 450 metara proširi i da ima ubuduće obostrane pešačke staze i parkinge gde se to dozvoljava, a isto je planirano i sa Jug Bogdana u dužini od oko 350 metara.

U Ulici Đorđa Rakovića u dužini od skoro 700 metara sem proširenja regulacije, gradnje pešačkih staza i parkinga gde je to moguće, projektanti će morati i da predvide i povezivanje novog dela ove ulice sa Ulicom Marka Miljanova preko kružnog toka, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo