Soliter kod kružnog toka, vrtić umesto policijske stanice - Promenjeni planovi za 8 lokacija


Plan dela Adamovićevog naselja, Grbavice i dela centra grada
u kojem urbanisti predlažu da se na mestu gde je sada smešten JKP "Stan" sagrade višespratne garaže, a da na mestu zgrade u Radničkoj 2, u kojoj je smeštena gradska administracija, bude stambena zgrada, nalazi se na ranom javnom uvidu.

U planu je predloženo i da se na mestu nekadašnje policijske stance u Miše Dimitrijevića sagradi vrtić, a obdanište je planirano i na mestu nekadašnjih poslovnih objekata u Ulici Servo Mihalja.

Ovo su samo neke od izmena u planu koji je Skupština grada odobrila i na javnom uvidu je do 1. novembra. To je rok do kada se mogu podneti primedbe Upravi za urbanizam u Radničkoj 2.

Izmene se, između ostalog, odnose na stambene blokove koji se grade uz Bulevar Evrope (u planu se i dalje navodi kao Subotički bulevar, iako je on preimenovan u Bulevar Evrope pre više godina) i ulicu Cara Dušana. Na Bulevaru se grade zgrade od sedam spratova, a u Cara Dušana objekti do pet spratova, izuzev samog kraja bloka koji gleda ka kružnom toku uz ulicu Aranji Janoša, gde se može zidati i šesnaestospratnica, prenosi 021.rs.

Za Srednju medicinsku školu predviđeno je proširenje prostora, jer škola trenutno ima 52 odeljenja sa 1.736 učenika, dok je postojeći objekat planiran za 44 odeljenja i oko 1.300 učenika. Postojeća školska zgrada je sagrađena 1963. godine, a izmena plana predviđa dogradnju dva dela, jednog prizemnog od 300 kvadrata i jednog trospratnog od 700 kvadrata, uz uređenje dvorišta i parkinga.

Urbanisti na prostoru gde se nalazi zgrada JKP "Stan" sada predviđaju dve javne garaže. Jedna, koja je i ranije planirana, imala bi dva sprata i 55 parking mesta po etaži. Druga, koja se sada dodaje, veća je - sa suterenom, visine dva ili tri sprata i 95 parking mesta po etaži, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija