RK Vojvodina proslavila 70 godina od osnivanja


Proslava povodom 70 godina od osnivanja RK Vojvodina
održana je u Kongresnom centru Novosadskog sajma.

U prisustvu brojnih zvanica, prikazan je film posvećen prvoj šampionskoj generaciji kluba, zaslužnim pojedincima uručene su plakete za doprinos u ostvarivanju vrhunskih rezultata RK Vojvodina, a predstavljena je i zlatna generacija, tim iz 2004-2005 koji je osvojio prvu duplu krunu u istoriji kluba.

Gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću uručeno je priznanje za nesebičnu pomoć koju Grad pruža Vojvodini.

- Čestitam ovaj važan jubilej rukovodstvu i igračima RK Vojvodina koji su nas mnogo puta učinili ponosnima i po njima je sada poznat sportski centar Slana bara. Želim im još mnogo uspeha, i da nas na leto obraduju sa novim peharima - rekao je gradonaečlnik Miloš Vučević i dodao da će Grad nastaviti da podržava RK Vojvodina.

Kako se moglo čuti na proslavi jubileja, poslednje trofejne godine su samo nastavak šampionskog puta koji je uspostavljen još pre 13 godina. Tada je RK Vojvodina osvojio prvu od sedam titula državnog prvaka.

U toj sezoni 2004-2005 je osvojena ne samo šampionska titula tadašnje države Srbije i Crne Gore, već i nacionalni kup na kultnom završnom turniru na Cetinju gde do tada skoro niko nije mogao pobediti domaćina - ekipu Lovćena.

Rukovodstvo kluba zahvalilo se i svom glavnom sponzoru, ''Srbija gas-u'' ocenivši da je ta kompanija na vreme prepoznala ideju po kojoj bi jedan klub iz Novog Sada u olimpijskom sportu mogao biti dominantan u Srbiji.

Na proslavi su predstavljeni aktuelni sastav, šampioni Srbije, i još dve generacije šampiona iz prošle sezone, juniorski i kadetski tim, i istaknuto je da je Vojvodina klub koji je ušao u anale srpskog rukometa sa tri šampionska sastava u jednoj sezoni.