Problem konstantnog uništavanja dečjih igrališta na Novom naselju


Meštani Novog naselja požalili su se na problem konstantnog
uništavanja dečjih igrališta u tom delu grada, tačnije u blizini ulice Dušana Danilovića.

Kažu da se često dešava i da se deca povrede zbog polomljenih rekvizita.

Postavljen sa namerom da se razonode deca, ali i sve generacije, ovaj sto za stoni tenis, ubrzo je izgubio svoju namenu. Oštećen sto, kao i uništeni rekviziti, odraz su stanja na dečjim igralištima na Novom Naselju, kažu roditelji, bake i deke, prenosi RTV.

„Tobogan iza nas je često bivao uništen, sada je zamenjen, pa ćemo videti nadamo se da će to potrajati i da neće biti uništeno. Ja mislim da to rade ova starija deca, koja se okupljaju posle 8 ili 9 časova. Obično se to dešava noću, mala deca ne mogu to da lome, lupaju, pevaju, klacakaju se tu, ljuljaju se, svašta rade. Moje dete je polomilo nogu, propalo je kroz merdevine i tri meseca nije išlo u vrtić. On kad je hteo da siđe dole, nije bila prečka i on je seo sebi na nogicu i polomio", kažu okolni stanari.

Prema rečima roditelja upravo je ova kućica mesto gde deca vole da se okupljaju, međutim, u ovom trenutku ta ljubav ih može mnogo koštati, jer kao što se vidi, ovde fali deo ograde.

Postavljanje ograde oko celog igrališta i edukacija dece od najranijih dana, da vandalizam nije prihvatljivo ponašanje, građani vide kao potencijalno rešenje problema.

Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije kažu da nadzorni organi često oblilaze lokacije na kojima su postavljena igralište i da je na gotovo 80 odsto igrališta već urađena popravka i zamena rekvizita, te da će se te aktivnosti nastaviti u narednom periodu.

Nadležni apeluju - čuvajte igrališta kako bezbednost korisnika ne bi bila ugrožena.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija

POPULARNO