Privatni partner za novi Spens? "Niko ništa neće raditi preko noći, niti će se pojaviti bageri da poruše objekat"


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je u intervjuu za
Dnevnik naglasio da ne postoji nikakav projekat i plan o rušenju Spensa i da niko ništa neće raditi preko noći, niti će se pojaviti bageri da poruše objekat.

O rešenju višegodišnjih problema Spensa kaže da je kandidovao nekoliko ideja o kojima treba da se priča, ali naglašava da će, pre nego što bude doneta odluka o sudbini Spensa, biti urađena ozbiljna analiza koja treba da pokaže šta je najbolje za Grad.

Šta je tačno vaša ideja, šta treba da se uradi sa Spensom, koji je zbog enormne potrošnje energenata godinama u dubiozi i opterećuje poreske obveznike?

Moja ideja, moj cilj je da vidimo da li je najisplativije rešenje javno-privatno partnerstvo. Da za Spens nađemo privatnog partnera, koji bi obavio određene rekonstrukcije, ulagao u objekat da bude energetski efikasniji. Znači, da se izgradi objekat ne izmešten nego na tom mestu da dobijemo novi Spens, da se naša deca više ne kupaju u hladnom bazenu, da nam ne curi freon na klizalištu, da nemamo situaciju da je ledena ploča propala 20 santimetara u jednom delu – a propala je već 20 godina i pravimo se da se to ne dešava – da imamo bolje svlačionice, sanitarne čvorove, da naši klubovi imaju najbolje uslove i građani bolje uslove za rekreaciju. Za izgradnju novog Spensa moraju da se ispoštuju sve procedure, da se uradi studija opravdanosti i izvodljivosti, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo