Pripreme za novi bulevar: Sentandrejski most zatvoren za saobraćaj - autobusi idu drugim putem


Sentandrejski most zatvoren je za saobraćaj, te preko njega sada
mogu samo pešaci, što je zbunilo mnoge vozače, ali i putnike u autobusima, budući da mnogi od njih nisu videli javna obaveštenja o zatvaranju tog prelaza preko Kanala Dunav–Tisa–Dunav.

S obzirom na to da je rok za završetak obnove istekao 14. septembra, a radovi još traju, rekonstrukcija je produžena 61 dan.

To se navodi u Odluci o izmeni ugovora o izvođenju radova, objavljenoj na sajtu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, u kojoj piše da se sada očekuje da most bude gotov do 14. novembra, uz mogućnost da navedeni rok ne bude krajnji za završetak svih poslova.

Zahtev za produženje radova podneo je dobavljač radova na mostu „Srbija auto-put” d. o. o. Beograd, koji je u posao obnove mosta uveden 19. marta ove godine i imao rok od 180 dana za završetak svih radova.

Tokom izvođenja radova, a nakon skidanja asfaltnog sloja na nizvodnoj polovini mosta, uočen je betonski nadsloj koji je u izuzetno lošem stanju te se mora ukloniti, navodi se u obrazloženju Odluke, uz objašnjenje da se rok produžava zbog nepredviđenog uklanjanja betonskog nadsloja, izrade dopune projekta, dobijanja saglasnosti na navedenu dopunu i izvođenja radova u skladu s projektom.

Cena obnove mosta zbog dodatnih radova ostaje ista, odnosno nešto više od 57 miliona dinara, što zajednički finansiraju Grad i „Putevi Srbije”.

Izvođači radova su „Srbija auto-put” i „Mostogradnja”. Osim obnove mosta, u tom telu grada se proširuje i Sentandrejski put, koji bi do aprila naredne godine trebalo da postane bulevar, i to u delu od Primorske do Velebitske ulice.

Zbog proširenja Sentandrejskog puta trebalo bi da pored Sentandrejskog mosta bude izgrađen i most-blizanac, čije se projektovanje još uvek čeka.


Autobusi na linijama broj 1, 15 i 35 i na na trasama za zonu „Sever” i od nje promenili su svoju putanju do 15. novembra zbog zatvaranja Sentandrejskog mosta. Tako u smeru s Klise, osim već izmenjenog dela trase, autobusi od kružne raskrsnice Sentandrejskog puta i Primorske ulice, nastavljaju Primorskom, idu desno na Temerinski put, potom preko Temerinskog mosta i skreću desno u Partizansku ulicu, pa levo u Kisačku, odakle nastavljaju redovnom trasom.

U drugom smeru, od raskrsnice ulica Kisačke i Partizanske vozila JGSP-a skreću desno u Partizansku, idu levo na Temerinski put, prelaze preko Temerinskog mosta, zatim skreću levo u Primorsku i idu do kružne raskrsnice, od koje nastavljaju već izmenjenom trasom kretanja. U gradskom prevozniku kažu da autobusi koriste stajališta drugih linija i dva privremena – jedno u Primorskoj ulici kod pošte, a drugo u Partizanskoj kod broja 51.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO