Pregovara se sa 21 investitorom oko ulaganja u Vojvodinu - dve milijarde evra, 6.000 novih radnih mesta


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je odličnom
saradnju dveju vlada, republičke i pokrajinske, a za dobrobit građana koji žive u Vojvodini.

Ona je, u intervjuu novosadskom Dnevniku, kazala da predstojeća, treća zajednička sednica dve vlade u poslednje dve godine, pokazuje zajedničku viziju i predstavlja "potvrdu bliske saradnje od interesa za pokrajinu".

"Razgovaraćemo o svim projektima koji imaju direktan uticaj na kvalitet života građana Vojvodine - od infrastrukture, preko zdravstva, obrazovanja, nauke, inovacija, sporta i turizma, do životne sredine", kazala je Brnabić.

Kako ističe, sa pokrajinskim premijerom, Igorom Mirovićem, često se konsultuje oko važnih projekata na kojima se radi, pomenuvši Naučno-tehnološki park u Novom Sadu, Klinički centar Vojvodine, kao i izgradnju Instituta Biosens koji će, prema njenim rečima, biti prvi evropski centar izvrsnosti za digitalnu poljoprivredu.

"Radimo i na modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta, a predstoji nam izgradnja Fruškogorskog koridora. Važno je takođe da se završi rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici", izjavila je Brnabićeva.

Ona dodaje da se u ovom trenutku, uz, kako kaže, nemerljiv doprinos predsednika Vučića, pregovara sa 21 investitorom koji razmatraju ulaganja u Vojvodinu, čija bi ukupna vrednost iznosila oko dve milijarde evra, a što bi omogućilo otvaranje 6.000 novih radnih mesta.

"Podsećam i da je od 2014. godine do danas, potpisano ukupno 30 ugovora o dodeli sredstava podsticaja za realizaciju projekata u Vojvodini, prema kojima investitori imaju obavezu ulaganja u ukupnom iznosu većem od 255 miliona evra i obavezu zapošljavanja 11 805 ljudi", ističe Brnabić.

izvor: Tanjug, dnevnik.rs, rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO