Pozitivan uticaj dobrog učitelja ostaje zauvek


Pozitivan uticaj dobrog učitelja ostaje zauvek. To se najbolje vidi
na primeru jedne učiteljice iz OŠ "Đorđe Natošević".

Nju sve generacije pamte po kreativnosti, osmehu, znanju i životnim lekcijama koje im je prenela.

Svakog dana učiteljica Radmila Mihalek svojim đacima daje vetar u leđa i oblikuje njihovu budućnost. I tako već 23 godine. Učiteljski poziv oduvek je doživljavala kao kombinaciju odgovornosti, posvećenosti i ljubavi, i veruje da je učitelj kao porodica, prenosi RTV.

"Ponekad od dece čujem to da i u porodici pričaju o tome šta rade u školi. Čak i ovde u školi, deca nekad kao da smo mi član porodice često kažu mama, zbune se malo", kaže učiteljica Radmila.

Posao učitelja je svakim danom sve izazovniji, te je važno da se on stalno usavršava, kaže Radmila.

Sistem učenja NTC i druge inovativne metode često koristi u radu, a njen mladalački duh i kreativnost, deca i te kako prepoznaju.

"Želim da ih naučim kroz metode kako da sami uče, kako da sarađuju, kako da sami dolaze do novih znanja, da budu uporni, borbeni, to je jako važno. Što se vaspitanja tiče, moj cilj je da se oni slažu i da uvažavaju jedni druge, da pomažu jedni drugima i da nose lepe uspomene iz škole", naglašava učiteljica Radmila.

Da kao učiteljica ostavlja jedinstveni pečat, dokazuje i činjenica da je često posećuju njeni bivši učenici i rado se sećaju zanimljivih časova.

Da u đacima probude ljubav prema učenju, taj zadatak Radmila je uspešno ispunila, a po mišljenju đaka, za svoje učiteljske veštine zaslužuje 5 sa zvezdom.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO