Postavljeno 20 usporivača brzine - radovi na platou ispred Svilare


Ekipe JKP „Put” angažovane su na sanaciji autobuskog stajališta
u Ulici Oblačića Rada na Detelinari.

Prethodno su završeni radovi istovetnog tipa na stajalištu u Rumenačkoj ulici kod „ABC centra”, u planu su i sanacije još dva stajališta, u Lasla Gala i Šarplaninskoj ulici, prenosi Dnevnik.

– Stajališta se saniraju asfaltom, uz postavljanje geomehaničke mreže između slojeva asfalta koja ima ulogu da smanji deformacije kolovoza pod pritiskom saobraćajnog opterećenja – objašnjava za Dnevnik Biljana Ćubić, zadužena za odnose s javnošću u JKP „Put”. – I dalje se radi na platou ispred zgrade „Stare svilare”, a u planu je da se trotoar u Ulici Pavla Stamatovića poploča betonskim pločama, kao i plato na uglu Stamatovićeve i Rajkovićeve.

Sanacije kolovoza se rade u Futogu u Dunavskoj ulici, gde su u toku pripreme podloge za izradu proširenja, a zatim i asfaltiranja, dok se u Stepanovićevu i dalje radi na sanaciji dela Ulice solunskih dobrovoljaca. uz obostarno proširenje kolovoza.

– Asfaltiranjem prvog sloja radovi bi se priveli kraju. U Grmečkoj ulici u Futogu u toku su radovi na profilisanju upojnih putnih kanala u cilju odvodnjavanja, a takav posao je prošle sedmice završen i u Ulici Svetozara Markovića na Vidovdanskom naselju – navodi Biljana Ćubić.

U protekle dve sedmice radnici JKP „Put” postavili su 20 usporivača brzine od asfalta. U Novom Sadu, „ležeći policajci” odnedavno postoje i u Gundulićevoj, Ritskoj i Ulici Đorđa Rajkovića, dok su ostali izgrađeni u Futogu (Vojvode Mišića i Miroslava Antića), Veterniku (Beogradska i Školska), Bukovcu (Karađorđeva) i Begeču (Kralja Petra Prvog).

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO