Posebni uslovi u Lidlu - samo u Srbiji: Jedinstven, asortiman, plaćanje na čekove...


Prvi put Lidl uvodi poček na neko tržište. Mogućnost plaćanja
na odloženo čekovima do 150 dana.

Najveći diskontni lanac najavio je da 11. oktobra otvara 16 radnji u 12 gradova u Srbiji i da nastavlja širenje na našem tržištu.

Radnje će istovremeno biti otvorene u 12 gradova – Beogradu, Boru, Zrenjaninu, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Smederevu, Somboru, Subotici, Užicu i Šapcu.

Politika saznaje da će ovaj nemački diskonter, kao i ostali veliki trgovci u Srbiji, davati mogućnost plaćanja na odloženo čekovima do 150 dana.

Ovo je prvi put da Lidl uvodi poček na neko tržište. Na pitanje zašto su se odlučili na ovaj korak i da li je razlog to što konkurencija ima odloženo plaćanje do godinu dana, rekli su da Lidl svoj uspeh zasniva na uniformisanom sistemu, ali da je u izvesnoj meri neophodno prilagoditi se lokalnim potrebama.

"Osim standardnog plaćanja gotovinom i karticama, ponudićemo i opciju plaćanja na odloženo do 150 dana, čekovima velikog broja banaka", rekla je za list Martina Petrović, rukovodilac korporativnih komunikacija Lidl Srbija.

Uvideli smo, dodaje, da se određen broj potrošača u Srbiji redovno snabdeva plaćanjem na odloženo i odlučili smo da im ponudimo tu mogućnost.

"Verujemo da će ih za kupovinu u Lidlu opredeliti, pre svega, svakodnevno povoljne cene i visok kvalitet, u koje mogu da se uvere po otvaranju naših objekata", kaže Petrovićeva u razgovoru za Politiku.

Na pitanje kakav će biti odnos domaćih proizvoda i Lidlove privatne robne marke, ona kaže da će asortiman u Srbiji biti jedinstven u odnosu na ostale države u kojima posluju.

"Čak 350 artikala proizvedeno je u Srbiji. Proizvodi domaćih dobavljača biće ponuđeni potrošačima kroz Lidl brendove ili poznate domaće marke. Nakon što se malo bolje upoznamo, u zavisnosti od reakcije potrošača u mesecima koji dolaze, radićemo na prilagođavanju asortimana njihovim potrebama i željama. Jedno će ipak ostati nepromenjeno, a to je cilj „Lidla” da obezbedi najbolji odnos cene i kvaliteta", kaže Petrovićeva.

Od 1.500 artikala koji će biti u ponudi 350 je proizvedeno u Srbiji. Proizvodi domaćih dobavljača biće ponuđeni kroz Lidl brendove ili poznate domaće marke

U Lidlu nisu komentarisali najavu Špara da razmatra dolazak u Srbiju, niti da li je to izazvano njihovim dolaskom na ovo tržište.

Osim asortimana od 1.500 proizvoda, na policama prvog savremenog diskonta u Srbiji naći će se i mali kućni aparati, tekstil, igračke , alati, kućni dekor, oprema za baštovanstvo... Ovi neprehrambeni proizvodi nudiće se na vremenski ograničenim sniženjima.

Prve potrošače u Srbiji u Lidl prodavnicama dočekaće više od hiljadu prodavaca.

Ovaj trgovac otvorio je predstavništvo u Srbiji još 2010. godine, a gradnja prvih objekata počela je 2015. godine, najpre u Smederevu, a onda i na ostalim lokacijama širom Srbije.

Najveći evropski trgovinski lanac u Srbiji već zapošljava 1.500 ljudi.

izvor: Politika, modno.rs, agencije, foto: NSinfo

Lidl se otvara 11. oktobra u 8 sati ujutru, 16 prodavnica u isto vreme - preko 1.500 zaposlenih