Obnova Sremskih Karlovaca jedan od prioriteta Vojvodine


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je radove na
rekonstrukciji saobraćajnice u naselju Dudara u Sremskim Karlovcima, istakavši da je cilj Pokrajinske vlade da u narednih tri do pet godina, kroz niz infrastrukturnih projekata, Sremski Karlovci budu u potpunosti uređeni i obnovljeni.

„Danas smo obišli radove na rekonstrukciji ulice Karlovačkih đaka i okretnice na Dudari za šta je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 40 miliona dinara i to je samo deo posla koji radimo zajedno sa lokalnom samoupravom“, rekao je Mirović.

Podsetivši da su završeni radovi na deonici puta od Banstola do Sremskih Karlovaca, predsednik Mirović istakao je da je Pokrajinska vlada izdvojila i sredstva za projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju puta kroz samo naselje, uključujući i sanaciju klizišta na ulasku u Petrovaradin.

„Pokrajinska vlada finansira i projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju 20 novih fasada u Sremskim Karlovcima na objektima koji su pod zaštitom države i pokrajine, a do kraja godine nas očekuje i završetak projektne dokumentacije za uređenje samog centra“, izjavio je predsednik Mirović.

Tom prilikom, predsednik Mirović najavio je da će Pokrajinska vlada u narednih šest meseci izdvojiti sredstva i za obnovu fasade Saborne crkve i Patrijaršijskog dvora u Sremskim Karlovcima.

„U narednim mesecima započećemo brojne investicije i projekte, koji će biti finansirani iz Budzetskog fonda za obnovu Sremskih Karlovaca koji je osnovala Pokrajinska vlada, a sve u cilju potpune rekonstrukcije i uređenja ove opštine koja ima veliki istorijski značaj, a na korist građana i mnogobrojnih turista“, rekao je Mirović.

Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković ovom prilikom najavio je i izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa na Dunavu, što će, kako je rekao, značajno doprineti povećanju broja turista ovoj opštini.

POPULARNO