Novosadska jesen na Spensu do 27. oktobra - zamena starog papira za sadnice cveća i drveća


Članica Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine
Mira Radenović prisustvovala je otvaranju 15. „Novosadske jeseni“ ekološke manifestacije koju organizuje Pokret gorana Novog Sada uz podršku Gradske uprave za privredu.

Manifestacija je posvećena značaju boravka u prirodi, a održava se do 27. oktobra na prvom spratu Spensa.

- Grad Novi Sad svesrdno podržava manifestacije „Novosadska jesen“ i „Novosadsko proleće“ i nastaviće sa tom tradicijom, jer ove manifestacije kroz svoje edukativne programe namenjene svim uzrastima doprinose podizanju svesti o značaju zaštite životne sredine i prirode - rekla je Mira Radenović i dodala da je zadatak svih nas da zajedno radimo na tom cilјu.

Predsednik Pokreta gorana Petar Viđikant je rekao da ova organizacija svake godine nastoji da napravi raznovrsniju ponudu i da je ovaj put akcenat na edukativnim programima.

-Programi su osmišlјeni za različite uzrasne kategorije - decu, mlade, stručnu javnost i zainteresovane građane o značaju zdrave ishrane, pa će tim povodom biti održano i predavanje o značaju spelte u ishrani. Organizuje se i radionica sadnje cveća za decu koja koja na taj način usvajaju znanja o značaju zelenila za životnu sredinu - rekao je Petar Viđikant.

Na ovogodišnjoj „Novosadskoj jeseni“ upriličene su prodajne izložbe cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, meda i pčelinjih proizvoda, suvenira i proizvoda starih i umetničkih zanata. Pokret gorana Novog Sada na zajedničkom štandu sa Pokretom gorana Vojvodine predstavio je eko-turističku ponudu Sremskih Karlovca za narednu sezonu, a mogu se dobiti i sve informacije o goranskim eko kampovima za narednu godinu. Takođe je promovisana reciklaža papira i svi koji budu želeli mogu zameniti stari papir za sadnice cveća i drveća, a otvorena je i izložba fotografija „Iz ugla jednog fotografa - Sremski Karlovci“.