Novogodišnja rasveta širom grada: Centar, Petrovaradinska tvrđava, bulevari...


Ekipe JKP „Stan” počele su da postavljaju novogodišnju rasvetu
u centru grada.

Radnici kače staru prazničnu dekoraciju, koja će, nakon što Gradska uprava za građevinsko zemljište završi tender, biti dopunjena novim ukrasinim osvetljenjem.

U tenderskoj dokumentaciji navodi se da će neka mesta u gradu dobiti novu prazničnu rasvetu, dok će negde biti samo dopunjena stara dekoracija.

Bulevar Mihajla Pupina dobiće novi izgled, i tu je planirano postavljanje nove dekoracije na stubovima javne rasvete, kao i na silasku s Varadinskog mosta.

Novi svetlosni dekor planiran je i u Beogradskoj ulici u Petrovaradinu, ali i na Tvrđavi, gde je predviđeno postavljanje svetlosnih 3D figura na platou, kao i drugih dekoracija.

Na Trgu republike Novosađani mogu očekivati 3D figure, a ukrašena će biti i zelena površina kod Katedrale.

Na Bulevaru oslobođenja planirana je dopuna LED osvetljenja na drveću, dok je u Zmaj Jovinoj ulici, kao i u Jevrejskoj, predviđena dopuna postojeće novogodišnje rasvete.

Lančanice s LED svetlom na Tanurdžićevoj palati takođe će biti dopunjene, Gradska kuća dobiće broj devet za natpis 2019, a u Ulici kralja Aleksandra planirana je nova dekoracija, ali i dopuna stare.

Inače, Grad je prethodne godine za novogodišnju dekoraciju izdvojio gotovo 15 miliona dinara. Rok za podnošenje ponuda je 13. novembar, kada je i njihovo otvaranje, a 25 dana nakon toga biće doneta odluka o dodeli ugovora ili obustavi postupka.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: TONS

POPULARNO