Novi vid investiranja u Novi Sad: Privatni investitori ulažu u prostor za druge investitore


Gradonačelnik Novog Sada otkriva da su u toku
pregovori sa jednom velikom nemačkom kompanijom koja je zainteresovana za investiranje u Novi Sad.

Takođe, najavljuje da će holandsko-češki konzorcijum koji je kupio parcelu od 6 hektara u industrijskoj zoni Sever 4, na proleće početi izgradnju hale od 23.000 kvadratnih metara koju će rentirati drugim kompanijama.

Isti investitor raspolaže sa više od 4 i po miliona kvadratnih metara poslovnog prostora u centralnoj i istočnoj Evropi, i ima 450 kompanija kojima obezbeđuje kompletnu infratsrukturu.

Gradonačelnik naglašava da je to novi vid investiranja u Novi Sad, jer se prvi put pojavljuju privatni investitori koji hoće da ulažu u prostor za druge investitore, da im obezbede prostor, da iz Novog Sada rade za ceo svet.

Vučević naglašava da Novi Sad nije samo najbolja turistička destinacija, već i najbolja investiciona destinacija, i da će se u tom pravcu i dalje razvijati, prenosi RTV.

Na pitanje da li bi mu bilo žao da ne bude gradonačelnik kada stignu na realizaciju veliki projekti poput Evropske prestonice kulture 2021. godine, na kojima je radio skoro ceo drugi mandat, gradonačelnik priznaje:

"Za mene je apsolutna svetinja izborna volja građana. Ne znam da li ću se kandidovati 2020. godine, ali imam i snage i volje da se i dalje borim za Novi Sad. Ako ne bi bio na čelu Novog Sada, verovatno bi negde osećao žal što nisam dočekao 13. januar 2021. kada ćemo otpočeti projekat i biti krunisani zvanično kao Evropska prestonica kulture, kaže gradonačelnik Novog Sada.

Emisiju "Grad i mi" RTV-a možete pogledati na odloženom gledanju.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: samarttiw/freedigitalphotos.net

POPULARNO