Novi Sad traži partnera za Spens, stranci kažu sagradite novi - stadion Voše ostaje, u planu i hotel


Komentarišući temu koja je obeležila leto u Novom Sadu
a to je priča o rušenju Spensa, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je u emisiji "Pravi ugao" RTV, ponovio da je on otvorio tu temu, ali da, kako je rekao ne postoji projekat rušenja Spensa, da je za tako nešto potrebna komparativna analiza troškova održavanja, rušenja i izgradnje novog, te da je to "poslednja opcija".

"Grad Novi Sad, potpuno suprotno od priče da će neko preko noći rušiti SPENS je objavio međunarodni poziv, neobavezujući, da testiramo tržište da li ima zainteresovanih privatnih partnera za zajedničko upravljanju SPENS-om", rekao je Vučević za RTV.

Grad bi, rekao je Vučević, dao SPENS nekom na upravljanje, ko je spreman da ulaže u energetsku efikasnost, nove sadržaje, da sagradi hotel pored SPENS-a, nadogradi garažu...

Otkup dokumentacije je do polovine decembra.

Poziv je objavljen u domaćoj štampi i elektronskim medijima, a preko diplomatskih predstavništava i privrednih komora je upućen i svim privrednicima.

Vučević je rekao da je tu temu pomenuo i prilikom boravka u Kazahstanu, da bi to moglo da bude naročito zanimljivo Kinezima, ali da su mu stranci, kada bi "kandidovao tu temu" rekli: "A što ne sagradite novi? Ljudima iz Amerike, Kine i Evrope je nejasno čemu se mi to divimo."

Vučević je ponovio da je temu rušenja SPENS-a i izgradnje novog, što se inače radi u svetu, za šta je naveo više primera, pokrenuo on, da se ništa neće raditi preko noći i da niko sportski sadržaj i stadion "Karađorđe" neće izmeštati iz centra grada.

izvor: rtv.rs, foto: NSinfo

Nema rušenja stadiona Voše - spreman novac za rekonstrukciju i modernizaciju

POPULARNO