Navijači Voše kritikuju upravu: Pozajmice umesto sponzorstva, ne doprinosite stabilizaciji, preplaćeni igrači...


Navijači Vojvodine oglasili su se saopštenjem koje prenosimo u
celosti, bez izmena:


VOJVODINU NEĆEŠ UNIŠTITI!

Povodom tačno godinu dana rada Upravnog odbora kluba na čelu sa Dušanom Vlaovićem i Dušanom Bajatovićem, predstavnici navijača Vojvodine u Skupštini kluba izražavaju svoje javno nezadovoljstvo radom i rezultatima aktuelnog rukovodstva, koje se po mnogo čemu može okarakterisati kao najneuspešnija uprava FK Vojvodina još od 2005. godine.

Prilikom preuzimanja kluba, aktuelno rukovodstvo obećalo je njegovu stabilnost i finansijsku konsolidaciju, ali umesto toga, uspelo je samo da poveća klupski budžet za 2,5 miliona evra i to dovođenjem čak 16 igrača koji svojim kvalitetom ne zaslužuju da nose dres kluba kao što je Vojvodina. Pored toga što su igrači koje je ova uprava dovela preplaćeni, aktuelno rukovodstvo nanosi dodatne troškove klubu plaćajući obeštećenje za te igrače, kao i plaćajući razne komisije, menadžere...

Samim tim, jasno je da ovaj Upravni odbor ne samo da ne doprinosi stabilizaciji kluba, već pritom još i legalizuje dugove prethodnih uprava i falsifikuje finansijske izveštaje kako bi mogli da otkupe dugove. Napomenimo i to da je, od kako je ova uprava na čelu kluba, 80 posto finansijskih sredstava koje je stiglo na račun kluba uplaćeno kao pozajmica, a ne kao sponzorstvo.

Svi treneri u proteklom periodu (Nenad Vanić, Vladimir Buač, Zoran Vasiljević, Ilija Stolica, Aleksandar Veselinović, Dragomir Okuka) u Vojvodini su imali i imaju ogromne plate, iako su kod prethodnih uprava radili za pet puta manje para.

Teren stadiona „Karađorđe“, koji je uvek služio na ponos FK Vojvodina, nikad nije bio u lošijem stanju, a i FC „Vujadin Boškov“ se veoma loše održava.

Takođe, ova uprava nije ispunila ni obećanje dato prilikom dobijanja svog mandata o tome da će klub raditi na tome da afirmiše i pruži šansu za dokazivanje deci iz sopstvene omladinske škole. Umesto toga, dovode se i razigravaju menadžerski poluigrači u poznim igračkim godinama, koji imaju velike plate, a često se ne nalaze čak ni u protokolu za utakmice.

Dovoljno je reći samo to da Grk Diamantis Huhumis u Vojvodini ima mesečnu neto platu od 5.500 evra, a sve do povrede Nikole Antića nije bio u protokolu za utakmice, uključujući i poslednji meč protiv Čukaričkog. Takvo nerezonsko poslovanje izaziva opravdanu sumnju da se razlog za potpisivanje ugovora sa pojedinim igračima nalazi u ličnim motivima određenih članova Upravnog odbora.

Zbog svega navedenog, apelujemo na sve navijače Vojvodine i sve one kojima je naša „stara dama“ u srcu da ne dozvole da se nastavi urušavanje našeg kluba, koji postoji već pune 104 godine.

Na sednici Skupštine na kojoj je izabran u Upravni odbor FK Vojvodina, direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović obećao je stabilizaciju kluba, odgovorno poslovanje i veću zastupljenost igrača iz omladinske škole u prvom timu Vojvodine. Umesto toga, dozvolio je i dozvoljava da se sve to ne sprovodi u FK Vojvodina, na čije utakmice članovi uprave maltene ni ne dolaze...

Zbog svega toga, pitamo se – da li Dušan Bajatović vodi FK Vojvodina u stečaj???


navaodi se u saopštenju navijača Voše.

POPULARNO