Lidl investirao u Srbiju 205 miliona evra, zaposlio 1.553 radnika - širom sveta naši najkvalitetniji proizvodi


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je na otvaranju
prodavnice lanca Lidl, da ovo nije običan dan i da se ne radi o običnoj prodavnici, jer je ovo dan kada pravimo veliki korak napred ka boljem i kvalitetnijem životu.

Od trenutka kada je najavljeno da Lidl dolazi u Srbiju koliko puta sam čuo od različitih ljudi da se pravi tolika buka oko obične prodavnice. Ovo nije obična prodavnica, ovo je nešto malo važnije. Zemlja sa takvom ponudom u maloprodaji građanima pruža i izbor da mogu da biraju jeftino, a kvalitetno, objasnio je on.

Otvoren Lidl u Srbiji: Redovi i pre šest sati - Piletina po ceni od 119 dinara "planula"


Istovremeno, mnogo toga možemo da naučimo od Lidla, posebno u organizaciji rada, logostici i modernom načinu vođenja posla, ne samo trgovisnkih lanaca.

Ukazao je, na primer, na najsavremeniji Lidlov logistički centar u Novoj Pazovi, kao i na to da Lidlove prodavnice imaju različite temperaturne zone usklađene sa vrstama robe i proizvoda.

Vučić je preneo i da je obuka za rad u Lidlu trajala i do dve godine za neke poslove.

Lidl je, kaže, investirao u Srbiju 205 miliona evra, te zaposlio 1.553 radnika.

Imao sam prilike da razgovaram sa radnicima, oni su nasmejani i zadovoljni. Nadaju se da će moći da napreduju, obezbede budućnost za sebe i svoju decu, rekao je on.

Lidl otvoren i u Novom Sadu: Prеmа pоtrоšаčimа оsеćаmо vеliku оdgоvоrnоst јеr su nаs dugо čеkаli...


Vučić je podsetio da su u rad Lidla uključene naše firme, njih 200, i da će se na policama ovog lanca širom sveta naći naši najkvalitetniji proizvodi.

U cene će se potrošači moći uveriti sami. Video sam danas, a ne idem često u prodavnicu, dva proizvoda koji su uradili zajedno sa Nemcima. Kafa sa našom užičkom kompanijom i domaće pile iz Žitišta. Bilo bi lepo da vi Nemci ponudite to i na drugim tržištima, na primer Bugarskoj i Rumuniji, objasnio je on.

Istakao je da će cena naših proizvoda sigurno biti niža nego drugih, a nama bi značilo, uvrštavanje proizvoda u asortiman Lidla, otvaranje novih radnih mesta.

Vučić je ukazao na značaj nemačkih investicija, istakavši da u nemačkim kompanijama u Srbiji radi oko 50.000 ljudi.

S Nemačkom imamo najveću trgovinsku razmenu. Zahvaljujući nemačkim investicijama i fabrikama imamo jednu od najbržih rastućih ekonomija u Evropi. Molim vas da podržite dalji dolazak nemačkih investitora, a mi ćemo omogućiti najbolje uslove za njihov dolazak i opstanak, rekao je on.

izvor: Tanjug, agencije, foto: facebook.com/lidlsrbija

Otvoren Lidl u Srbiji: Redovi i pre šest sati - Piletina po ceni od 119 dinara "planula"