Lidl: 16 prodavnica - uskoro još 7, povoljne cene, užička kafa na svim policama


Nemački diskontni lanac Lidl napokon će otvoriti vrata kupcima
u Srbiji za dva dana.

Na 16 lokacija u 12 gradova naći će se kvalitetni proizvodi po povoljnim cenama, kaže za B92.net Martina Petrović, rukovoditeljka korporativnih komunikacija Lidl Srbija.


- Lidl je najavio otvaranje 16 prodavnica, koliko se još očekuje objekata do kraja godine, i koliko planirate da zaposlite ljudi – kakvi su planovi za ubuduće?

Za Srbiju imamo dugoročne planove i mreža naših Lidl prodavnica će se širiti nakon otvaranja, u četvrtak, 11. oktobra, kada ćemo dočekati potrošače u 16 prodavnica širom zemlje. Od novembra do kraja godine, planiramo otvaranja još

7 Lidl prodavnica

- na Adi u Beogradu, u Vršcu, Inđiji, Jagodini, Kikindi, Kruševcu i Pančevu, a sa investicijama ćemo nastaviti i u godinama koje dolaze. Trenutno, naša kompanija okuplja više od 1.500 zaposlenih, a u cilju temeljnih priprema, unapred smo zaposlili kolege i u gradovima u kojima naknadno otvaramo.


- Da li verujete da ulazak Lidla može da utiče na snižavanje cena na tržištu?

Reakciju tržišta videćemo nakon otvaranja. Sigurno je da će dolazak Lidla, kao prvog savremenog diskonta, doneti nešto novo za potrošače u Srbiji. Povodom otvaranja, pripremili smo široku ponudu proizvoda po izuzetno atraktivnim cenama, ali naš cilj je da kupcima ponudimo najbolji odnos cene i kvaliteta svakoga dana.


- Važite kao diskontni lanac sa niskim cenama, da li imate istu politiku cena, odnosno da li su one prilagođene tržištima?

Kao i ponuda, i cene se formiraju za svako tržište. One zavise od više elemenata, poput troškova logistike, troškova analiza i kontrola pri uvozu, i naravno, opštih uslova, kao što je PDV. Svako tržište treba posmatrati kao zasebnu celinu – zbog uslova, konkurencije, procedura, navika potrošača, članstva u EU, itd. Naš cilj je da na ovom tržištu, ponudimo najbolji odnos cene i kvaliteta i sigurni smo da ćemo kvalitetom naših proizvoda, pažljivo odabranim asortimanom, brzom uslugom i poštovanjem prava potrošača zadobiti poverenje kupaca u Srbiji.

- Angažovali ste domaće dobavljače, koji su to uslovi koje treba da ispune te naše kompanije? Da li mogu da postanu dobavljači vaše mreže i u drugim zemljama (da li možete da nam navedete neke primere)?

U zavisnosti od kategorije, razlikuju se konkretni uslovi, ali cilj uvek ostaje isti - da se potrošačima ponude provereni, bezbedni i kvalitetni proizvodi. Svakako da uspostavljanje saradnje sa Lidl Srbija dobavljače vodi korak bliže ka plasiranju proizvoda u druge zemlje. Naravno, potrebno je da zadovolje standarde i imaju kapacitete za proizvodnju traženih količina. Mi smo svakako zainteresovani da nađemo pouzdane partnere, koji će razvijati svoje poslovanje sa nama u nadi da će, kao što se desilo u nekim drugim zemljama, prepoznati i iskoristiti potencijal saradnje sa Lidlom.

Primer dobre prakse je i užički dobavljač kafe koji je uveo IFS sertifikat, a koji sada proizvodi svu domaću kafu koja će se u Lidlu Srbija prodavati pod našim brendom Sunga.

Pročitajte više>> izvor: b92.net, foto: NSinfo

Bliži se otvaranje Promenade (VIDEO IZ VAZDUHA)

Lidl karavan u Novom Sadu najavio otvaranje - sniženja već počela


POPULARNO