Kućice za vino ulepšavaju manifestacije u Sremskim Karlovcima


Tokom „Karlovačke berbe grožđa” proizvođači vina su svoje
proizvode s platoa na centralnom trgu u Sremskim Karlovcima prvi put nudili posetiocima iz specijalno izrađenih drvenih kioska.

Kako Dnevnik saznaje od predsednika opštine Nenada Milenkovića, reč je o mobilnim izlagačkim štandovima u vidu kućica, koje je lokalna samouprava obezbedila zahvaljujući u najvećoj meri novcu dobijenom od Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Napravljeno je 14 tipskih kućica koje se vizuelno uklapaju u ambijent centra Karlovaca. Njihova izrada koštala je oko 2,5 miliona dinara, od čega je dva miliona obezbedio Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, a ostatak opštinska uprava.

– Pokrenuli smo proceduru za izradu još četiri-pet kućica da bismo podmirili potrebe svih vinarija za vreme „Karlovačke berbe grožđa” i prolećnog „Festivala vina” – kaže Milenković.

– Sudeći po prvim reakcijama, vinari su zadovoljni njima, između ostalog jer mogu da ostave proizvode u njima.

Po njegovim rečima, plan je da ti štandovi stoje stalno na platou ispred Saborne crkve i Patrijaršijskog dvora da bi tokom cele godine vinari i drugi proizvođači mogli izlagati svoje proizvode i tako dodatno obogatiti turističku ponudu.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: novisad.rs, ilustracija

POPULARNO