Kinezi u poseti Voši - stižu omladinci na usavršavanje?


Fudbalski centar “Vujadin Boškov” u Veterniku danas je posetio
predstavnik jedne renomirane kineske kompanije, koja je zainteresovana za eventualnu saradnju sa fudbalskim klubom Vojvodina.

Kao sponzor jednog kineskog fudbalskog kluba, ova kompanija je zainteresovana da u omladinsku školu “Ilija Pantelić” na jednogodišnje usavršavanje pošalje dvojicu najtalentovanijih omladinaca iz tog kluba i da za to, kao nadoknadu, fudbalskom klubu Vojvodina uplati određeni novčani iznos, a po dogovoru između dve strane, odlučeno je da naziv ove firme bude saopšten javnosti tek ukoliko dogovor i definitivno bude postignut.

Kineskog predstavnika je u FC “Vujadin Boškov” dočekao i ugostio predsednik FK Vojvodina Dušan Vlaović, koji mu je najpre pokazao sve ono sa čime raspolaže Vošin trening centar, uključujući i sobe za smeštaj igrača, sobe za oporavak, restoran, kuhinju, teretanu itd.

Sudeći po izrazu lica, današnji gosti Vojvodine bili su impresionirani onim što su videli, o čemu najbolje svedoči njihova izjava da imaju utisak kao da su došli u hotel.

Fudbalski klub Vojvodina je prethodno već realizovao sličnu saradnju sa konzorcijumom “JJ group” iz Japana, po kojoj je godinu dana na stažiranju u omladinskoj školi “Ilija Pantelić” proveo trener iz ove zemlje Rio Sakai.

izvor: fkvojvodina.rs, foto: NSinfo

POPULARNO