Inicijativa "Ne damo Livadicu" - Zbor građana, priprema za javnu sednicu Komisije za planove


Inicijativa "Ne damo Livadicu" koja se bori za očuvanje zelene
površine na uglu Jovana Subotića i Kisačke ulice pozvala je građane na okupljanje 3. oktobra, u 17 časova, kako bi se spremili za javnu sednicu Komisije za planove.

Kako se navodi u pozivu građanima, članovi inicijative pozivaju sugrađane i učesnike peticije da se dogovore oko nastupa pred Komisijom koja će razmatrati urbanistički plan, na koji su uložili prigovore i peticiju.

Protiv izmena plana je u maju podneto više stotina prigovora građana, kao i peticija koju su potpisivali i građani iz drugih delova grada.

Građani su ranije od Grada zatražili da se odbaci urbanistički predlog u Nacrtu plana detaljne regulacije blokova oko Ulice vojvode Bojovića u Novom Sadu, kojim se predviđa izgradnja višespratnog stambeno-poslovnog objekta na mestu postojeće zelene površine, da se donese novi plan koji će uvažiti potrebe i interese građana i predložiti rešenje u smeru očuvanja i unapređenja javnih i zelenih površina i da se gradsko građevinsko zemljište prenamenuje u površinu javne namene, odnosno da se postojeća zelena površina proširi, unapredi i uredi.

Komisija za planove se sastaje 4. oktobra u osam časova u Plavoj sali, Žarka Zrenjanina 2.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Ne damo Livadicu! Facebook

POPULARNO