GSP u Novom Sadu svake nedelje ostane bez najmanje jednog vozača


GSP Novi Sad od početka godine do kraja avgusta napustilo
je 46 vozača, što znači da preduzeće nedeljno ostane bez najmanje jednog vozača.

Ovaj podatak predstavnici GSP-a izneli su na sastanku Udruženja poslodavaca drumskog saobraćaja, na kom su rukovodioci svih prevoznika - privatnih i državnih, razgovarali kako da reše problem odlaska vozača, prenosi 021.rs

Situacija sa odlaskom vozača aktuelna je već oko godinu dana, koliko se prevoznici trude da zadrže svoje vozače koji odlaze u države EU, u potrazi za većom platom.

Prosečna zarada vozača u Srbiji je između 50.000 i 60.000 dinara, dok je u zemljama EU značajno viša.

Na plate su se mesecima žalili i zaposleni u GSP-u, koji su čak i protestovali i održavali štrajkove. S druge strane, iz preduzeća su u više navrata poručivali da ne mogu da utiču na odliv zaposlenih.

Iz GSP-a za 021.rs sada poručuju da i dalje, kao i drugi prevoznici, imaju problem sa odlaskom vozača, ali, kažu, ne u tolikoj meri da bi u ovom momentu organizacija javnog prevoza u Novom Sadu bila ugrožena.

"Preduzeće od prošle godine ima stalno otvoren konkurs za radna mesta vozača i zapošljava ih u skladu sa odobrenjima koje dobija od republičke Vlade, tako da se zasad uspešno bori sa problemom odliva vozačkog kadra", poručuju iz GSP-a za 021.rs.

Dodaju da je trenutno u preduzeću zaposleno 625 vozača, što je dovoljno za redovan prevoz, po redovnom redu vožnje.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

POPULARNO