Gradonačelnik Novog Sada: Nijedan investitor ne može da krši zakon, Promenada ne tone


Bez obzira na to koliko novca ulaže, da li otvara trafiku ili
realizuje investiciju vrednu 120 miliona evra kao u slučaju kompanije "Nepi", nijednom investitoru u Novom Sadu neće biti dozvoljeno da krši zakon, i tu nema privilegovanih, poručuje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević gostujući u emisiji "Grad i mi".

Na pitanje da li će izgradnja "Promenade" - najvećeg tržnog centra u Srbiji, postati najveći problem za Novi Sad, i da li ga brine da li će negativna kampanja koja se vodi već nedeljama ugroziti dolazak drugih investitra, Vučević kaže za RTV da je zgrožen neodgovornosću i mržnjom koje prema sopstvenom gradu pokazuju oni koje su Novosađani "poslali u opoziciju".

"Setite se kako su ti isti pretili da će Kompnije "Lir" i "Delfaj" danas "Aptiv" oterati iz Novog Sada, da su u pitanju štetni ugovori i slično, a danas u tim kompanijama radi više od 6.000 ljudi.

Pričali su i da smo prodali srebrninu, kao da zemlju neko može da odnese iz Novog Sada. I sada im je na meti "Promenada". Da li mislite da neko ulaže 120 miliona evra da bi uradio nešto loše?

S druge strane, ni najveći ni najmanji investitor ne može da ima privilegiju van zakona, mimo zakona ili iznad zakona. Može neko još tri puta da investira toliko novca, ali ne može da radi ništa što zakonski nije dozvoljeno.

U slučaju izgradnje tržnog centra "Promenada" susrećemo se sa izazovima kako oni tretiraju podzemne vode koje je nalaze na tom terenu. Očekujem da ćemo za 7 dana izaći sa tačnim tehničkim rešenjem kako će biti tretirano pitanje podzemnih voda kod rada tog objekta, a imaćemo analize koje rade najveći stručnjaci i specijalizove kompanije za te poslove", kazao je on.

Vučević tvrdi da objekat tržnog centra "Promenada" ne tone, ne propada u zemlju, i ne ugrožava bilo koji drugi objekat u blizini.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO