Festival riblje čorbe i tamburaške muzike - na Sunčanom keju


U mirisima i ukusima riblje čorbe kuvane na tradicionalni

način, zvucima tamburaških orkestara i toplim ostacima miholjskog leta uživali su posetioci prvog Festivala riblje čorbe i tamburaške muzike "Čarde i bande" koji je juče otvoren na Sunčanom keju u Novom Sadu.

Pre zvaničnog otvaranja festivala, tamburaški orkestar je predvodio povorku ljubitelja dobre riblje čorbe i tamburaške muzike iz centra Novog sada do Sunčanog keja.

Potom je Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu, otvorio festival uz zvuke poznatog vojvođanskog standarda "Rastao sam pored Dunava" koji je izvodio lokalni tamburaški orkestar.

"Novi Sad na ovaj način promoviše važan deo svoje turističke ponude. Uživajte u Dunavu, specijalitetima iz dunavskih čardi i pesmi tamburaša", kazao je Radojević.

Slučajni prolaznici i poštovaoci najstarijeg specijaliteta od ribe za čas su napravili red ispred deset štandova iz kojih su se pušili kotlići s ribljom čorbom.

Festival riblje čorbe i tamburaške muzike "Čarde i bande" biće otvoren i danas do 19 sati na Sunčanom keju u Novom Sadu.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO