Bulevar Bate Brkića: U naradnim mesecima spajanje sa Futoškim putem


Nakon decenija čekanja i nekoliko godina koliko je bilo potrebno
da se otkupi zemljište, urade projekti i sprovedu tenderi, Grad Novi Sad će u narednim mesecima početi da spaja Ulicu Bate Brkića sa Futoškim putem, saznaje 021.rs.

Ovi radovi koji će omogućiti da se Ulica Bate Brkića produži za oko 500 metara preko nekadašnjeg naselja Tozinovac, najstarijeg dela Satelita, i da bude saobraćajnica bulevarskog tipa, koštaće više od 372 miliona dinara sa PDV-a.

Prema informacijama 021.rs, izgradnju kolovoza i staza, vodovodne i kanalizacione mreže, kao i javne rasvete uz rušenje preostalih objakata na trasi buduće saobraćajnice, dobila je grupa ponuđača na čelu sa firmom "Put invest" iz Sremske Kamenice. Pored njih radove, koji će trajati 240 dana, odnosno osam meseci, izvodiće i novosadska preduzeća "Invest-inženjering", "Energotehnika-Južna Bačka", "Struja", "Energy pro" i "AB & Co Geosystems". Njihova ponuda na tenderu je prihvaćena jer drugi ponuđač "Feman" iz Jagodine, koji je dao nižu ponudu od samo 180 miliona dinara, nije imao ispravnu dokumentaciju.

Ovi veliki radovi će početi nakon što Gradska uprava pribavi sve neophodne dozvole, prođu rokovi za žalbu i obavi se druga priprema. Izvesno je da se početak gradnje može očekivati do kraja ove godine. To znači da bi već u drugoj polovini 2019. godine Ulica Bate Brkića mogla da se spoji sa Futoškim putem.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

POPULARNO