4.000 lampiona iznad Novog Sada - 10.000 posetilaca na festivalu lampiona


Treći Osmehov festival lampiona održan je u nedelju

Ovom manifestacijom započeta je 13. novogodišnja akcija prve studentske humanitarne Fondacije „Osmeh na dar“.

Nebo nad Novim Sadom bilo je preplavljeno željama i osmesima oko 10.000 posetilaca, koji su pustili skoro četiri hiljade lampiona i na ovaj način dali svoj doprinos Osmehovoj humanoj misiji.

Na Festivalu lampiona skupljeno je više od milion dinara i ovaj novac će biti uložen za opremanje Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine – Betanije, Odeljenje dečje hirurgije u Subotici, kao i za sredstva za novogodišnje paketiće za ugrožene mališane širom Srbije.

Fondacija “Osmeh na dar” do sada je uspešno realizovala 12 novogodišnjih akcija i na taj način pomogla socijalno i zdravstveno ugroženoj deci. Misiju širenja osmeha započeli su studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu 2006. godine, kako bi pomogli deci na Kosovu i Metohiji. Akcije su se ubrzo proširile na teritoriju cele Srbije i Osmehova porodica se značajno proširila. Fondacija je do sada pomogla brojnim mališanima u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Obrenovcu, Kuršumliji, Čačku, Jagodini, Vojvodini, Kosovu i Metohiji...

Osim toga, Fondacija „Osmeh na dar“ godinama unazad pomaže brojnim pojedincima u borbi za zdravlje (aktiviranjem SMS brojeva, organizovanjem humanitarnih manifestacija), porodicama (donacije u hrani, odeći, obući, beloj tehnici...), obrazovnim ustanovama (donacije kompjutera, školskih tabli, nastavnog materijala, knjiga...) i drugima kojima je pomoć potrebna.

Nadamo se da će Osmehov festival lampiona postati tradicionalna manifestacija u Novom Sadu, kako bi iz godine u godinu našim mališanima delili što više osmeha!

Svoju nasmejanu misiju Fondacija „Osmeh na dar“ nastavlja već u novembru, kada počinje prikupljanje sredstava za novogodišnje paketiće.

izvor: agencije, foto: facebook.com/OsmehNaDar

POPULARNO