Zličić igra protiv Voše: Ako postignem gol - neću se radovati


U nedavno završenom letnjem prelaznom roku, dvojica momaka
poniklih u Vojvodini promenili su klupske boje i sada nose dres Voždovca.

Prvo je na beogradski “krov” došao golman Milan Ilić (20), a poslednjeg dana transfer perioda tamo se obreo i Lazar Zličić (21). Moguće je da njih dvojica budu u timu u subotu, kada “zamejvi” gostuju na “Karađorđu”, što će, budući da jako dobro poznaju sve prvotimce Voše biti svojevrsna prednost gostiju.

- Uh, biće mi baš jako neobično, jer nikada do sada nisam igrao protiv Vojvodine - rekao je stariji od braće Zličić za Dnevnik. - Punih 15 godina proveo sam među crveno-belima, od njih sam u fudbalskom smislu dobio jako puno i neće mi biti svejedno. Osećanja su mi pomešana, ali profesionalac sam i jasno je da ću, ukoliko budem dobio priliku, učiniti sve ne bi li moj sadašnji klub ostvario cilj i ostao neporažen.

Budući da je tolike godine proveo u Vojvodini, ali da nije uspeo da se ustali u prvom timu, zanimljiv je bio njegov odgovor na pitanje da li ima neke “osvetničke” želje pred ovu utakmicu:

- Nemam, jer je Novi Sad moj grad, osećam ga i znam kako diše. Biće mi čudno kada budem ušao u svlačionicu gde su gosti i kada se budem zagrevao ili sedeo na klupi, svejedno, na strani na kojoj to čine rivali Vojvodine. Znam i to da se, ukoliko se bude dogodilo da postignem gol, neću radovati iz poštovanja prema sredini u kojoj sam odrastao i fudbalski stasao.

Od utakmice Zličić puno očekuje.

- Ni jedan od ova dva tima nije najbolje ušao u sezonu i u subotu će želeti da naprave iskorak u mnogo boljem pravcu. Iza Vojvodine su dva vezana poraza, mi imamo remi i poraz od Čukaričkog i normalno je da postoji obostrana želja da se nepovoljni niz rezultata prekine. Znam da će samo pobeda biti jedini cilj novosadske ekipe, dok bi nama odgovarao svaki ishod osim poraza. To nagoveštava jako zanimljivu i kvalitetnu utakmicu, verujem da će se igrati otvoreno i napadački, a mislim da Voždovac poseduje kvalitet da svoj naum ostvari - kazao je Lazar Zličić za Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: fkvojvodina.rs

POPULARNO