Velika akcija - obnova Sokolskog doma


Zgrada Sokolskog doma u Ulici Ignjata Pavlasa, u kojoj se nalazi
i Pozorište mladih, trebalo bi da dobije novo ruho do 2021. godine.

U narednom periodu u planu je da se novac od zakupa i članarina ulaže u dalju obnovu i održavanje objekta. Do kraja godine bi u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture trebalo izraditi plan rekonstrukcije ulaznog stepeništa koje je u lošem stanju. Trebalo bi da se izgradi i rampa za kolica za lakši pristup osoba sa invaliditetom. Ako vremenske prilike dozvole, to bi trebalo da se desi do kraja godine.

"U iduće dve godine imamo u planu i da okrečimo fasadu da bi taj objekat, koji je jedan od simbola Novog Sada, zablistao punim sjajem. Planirano je i da se na kulama sa strane Doma stakla zamene termostaklima da bi se povećala energetska efikasnost. Želeli bismo sledeće godine da sredimo i limeni krov u centralnom delu objekta", navodi za 021.rs Miroslav Kovačev predsednik Sokolskog društva.

"Mi smo već u pregovorima sa potencijalnim sponzorima i donatorima koji bi želeli da se uključe u ovu veliku akciju, s obzirom da je ova zgrada proglašena spomenikom kulture, a u njoj egzistiraju najveća i najstarija sportska i kulturna udruženja Novog Sada. Za očuvanje identiteta nas Novosađana, svima je u interesu da to bude sređeno", kaže Kovačev.

izvor: 021.rs, foto: google street

POPULARNO